Meritmind AB · Publicerad 29 nov

Meritmind fortsätter att växa! Vi utökar vår konsultverksamhet i Göteborg och söker dig med dokumenterad erfarenhet av arbete som redovisningschef, redovisningsansvarig, koncernredovisningschef eller koncernredovisningsansvarig. På dina uppdrag kommer du att arbeta såväl operationellt som strategiskt med uppgifter såsom kvalificerade redovisningsfrågor, koncernredovisning, koncernkonsolidering, utveckling av arbetssätt och processer samt arbetsledning av ekonomimedarbetare. Vi söker även fler financial controllers med goda redovisningskunskaper.

Då våra kunder är stora till medelstora bolag inom både tjänste- och produktindustrin, många med internationell verksamhet, får du en bred och spännande vardag som konsult på Meritmind. Våra långa uppdrag ger dig tid och möjlighet att påverka våra kunders verksamhet på riktigt. Ta chansen att bli en av oss idag!

Exempel på ansvarsområden
 • Kvalificerade redovisningsfrågor
 • Ansvar för bokslutsprocessen inkl. årsredovisningar och inkomstskattedeklarationer
 • Finansiell rapportering
 • Budget- och prognosprocesser
 • Drift, koordinering och utveckling av rutiner för interna processer och system
 • Koncernredovisning och koncernkonsolidering
 • Utveckla och effektivisera processer i ett företags koncernrapportering och konsolidering
 • Arbetsledning av medarbetare inom ekonomifunktionen
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med minst 5 års dokumenterad erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete, koncernredovisning, legal rapportering och konsolidering, samt med goda kunskaper inom regelverk såsom K3 och IFRS och mycket goda kunskaper inom ett flertal större ekonomi- och koncernrapporteringssystem som t.ex. SAP, Movex/M3, Hyperion och Aaro. Vi ser gärna att du har bakgrund ifrån medelstora till stora bolag och olika branscher. Du behärskar engelska och svenska, i tal och skrift, på fullständig professionell nivå.

Personliga egenskaper

Som konsult på Meritmind har du en utvecklad känsla för affären och verksamheten, en god förståelse för detaljerna utan att tappa helhetsperspektivet samt en förmåga att snabbt sätta dig in i komplicerade uppgifter. Du har en utpräglad analytisk förmåga, ett eget driv och är en person som får energi av att möta nya människor. Vidare tycker du om att arbeta mot deadlines och har god kommunikativ förmåga.

Placeringsort: Göteborg

Meritmind erbjuder
 • Tillgång till ett stort nätverk av kunniga medarbetare, som regelbundet träffas för utbildningar, fokusgrupper och sociala aktiviteter.
 • Spännande och varierade uppdrag där du kan göra skillnad på riktigt.
 • Marknadsmässig lön och villkor.
Om Meritmind

Meritmind är konsultföretaget för kvalificerade tjänster inom ekonomiområdet. Vi bistår företag och organisationer med interimstjänster, rekrytering & ledarskap samt rådgivning. Från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås och Linköping hjälper vi kunder i hela Sverige och internationellt. Företaget grundades år 2000 och har idag 225 medarbetare.

Meritmind har utsetts till Gasellföretag (DI), Superföretag (Veckans Affärer) samt tillsammans med Brightby, "Snabbväxare" på Tillväxtlistan (Affärsvärlden/Ahrens). Meritminds grundare och vd, Helena Casserlöv-Kvist, utsågs till "Årets företagerska" under Beautiful Business Award 2011, blev nominerad till "Alla tiders entreprenör" av Svenska Dagbladet (2014) och har utsetts till en av Sveriges mäktigaste kvinnliga entreprenörer i Veckans Affärer 2014, 2015 och 2016.

Låter detta intressant för dig? För mer information är du välkommen att kontakta vår konsultchef Eva Leinemar på 0708-24 12 20. Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt!

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
löpande
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Rekryteringen hanteras av
Meritmind AB