Nexer Recruit · Publicerad 3 aug 2021

Drivs du av ny hållbar teknologi och innovation? Vill du arbeta på ett bolag vars drivkraft är att bidra till att lösa morgondagens energiutmaning? Alelion avser att förstärka sin testverksamhet ytterligare och söker dig som brinner för testning. Kan det vara något för dig? Välkommen med din ansökan!


Din vardag

Alelion består av ett 50-tal anställda som utvecklar och tillverkar systemlösningar för den revolutionerande litiumjonbatteritekniken. Avdelningen för R&D har ca 20 medarbetare med hög kompetens inom området.

Dina arbetsuppgifter kommer bestå av själva testutförandet på batteriet, där du gör allt från regressionstester och kapacitetstester till system- och acceptanstester. Mjukvarutestningen är automatiserad i en HIL-rigg vilket innebär att den största delen av testning utförs på hårdvaran. Fokus kommer ligga på hela batterisystem men även till viss del på komponenttester. Du kommer att ha ett ansvar för att utveckla den fysiska testmiljön samt skapa underlag för dokumentation, mallar och rapporter. En viktig del i ditt arbete kommer vara sammanställning och kommunikation av resultat från tester. Det innebär att du kommer göra översiktliga analyser av testresultaten och presentera detta till olika experter i organisationen som i sin tur gör djupare analyser.

Du kommer framförallt jobba i nära samarbete med en senior teststrateg men även med mjukvaru- och systemutvecklare. Detta innebär att du kommer omges av en hög teknisk kompetens där du får möjlighet att utveckla dina färdigheter och lära dig helt nya - exempelvis Python, testautomation, Linux och mycket mer.

Vem är du?
Du har antagligen en YH-utbildning som teknisk testare, eller motsvarande. Du kan även ha en utbildningsinriktning inom elektronikkonstruktion eller erfarenhet av självständig felsökning som t.ex. servicetekniker. Det viktigaste är att du har ett stort intresse för testning och vill utveckla dig inom området.

Vidare tror vi att du har:
  • En passion för att arbeta hands-on
  • Ett intresse och/eller erfarenhet av att arbeta hårdvarunära
  • Grundläggande ellära
  • Goda datorkunskaper/datorvana
Det är meriterande om du har:
  • Tidigare relevant arbetslivserfarenhet
  • Grundläggande kunskap i något programmeringsspråk
Som person är du vetgirig och har ett stort tekniskt intresse. Du trivs i en roll där du får gå in i detaljer och felsöka för att hitta problem samtidigt som du drivs av kreativa lösningar. Alelion genomsyras av ett flexibelt, ödmjukt och prestigelöst arbetsklimat - känner du igen dig i det kommer du att passa in i deras företagskultur.


Vill du veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Nexer Recruit. Vill du veta mer, kontakta rekryteringskonsult Christian Nodelijk på christian.nodelijk@sigma.se, mobil 0730-85 32 31.

Välkommen med din ansökan på www.nexerrecruit.se/jobb. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka din ansökan så snart som möjligt.

Detta är en direktrekrytering vilket innebär att du kommer att anställas av Alelion.

Om Aleilion
När Alelion Energy Systems AB bildades redan 2006 var de pionjärer inom litiumjonbatteriteknik. Sedan starten har en mängd produkter utvecklats inom olika områden. Främst har de arbetat med fordon och materialhantering, särskilt eldrivna gaffeltruckar och andra fordon för lager och transport, där litiumjonteknologin gör stor nytta både för kundernas affär och för vår gemensamma miljö. Bolaget är nu etablerat och fortsätter att leverera högprestandalösningar med väl beprövad teknik. Batterierna skapar besparingar hos såväl mindre företag som stora internationella företag. Alelion Energy Systems AB har högt ställda krav på kvalitet. Tack vare deras breda erfarenhet av fordons- och materialhanteringsindustrin kan vi leverera produkter i världsklass. Smarta energihanteringssystem är en viktig komponent för att de ska lösa morgondagens
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
3 okt 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT

Inga fler liknande jobb tillgängliga