PREEM AB · Publicerad 25 okt 2019

Vill du vara med och bidrar med att leverera hållbara drivmedel som producerats med fokus på miljö, säkerhet och människa? Trivs du i en ledande roll där du med mod och engagemang får arbeta under stor frihet för att nå avdelningens uppsatta mål och utveckla laboratoriet för att möta framtida krav och specifikationer för framtidens bränslen? Då kan du vara den vi söker.

Jobba för framtiden redan idag
På Preemraff Göteborg tillverkas Sveriges enda Svanenmärkta diesel och vi står nu i startgroparna för att fortsätta resan med att ställa om produktionen till förnybara bränslen och utöka vår förnybara produktion.
Som laboratoriechef har du ansvar för en grupp bestående av 8st dagtidsgående laboratorieingenjörer och 10st skiftgående laboratorietekniker.
På laboratoriet används över 200 olika analysmetoder inom laboratoriets tre delar; olja, vatten och gas.

Som Laboratoriechef ansvarar du bland annat för:
  • Personal- och arbetsmiljöansvar
  • Budgetansvar
  • Resursplanering
  • Ansvar för analyserna av den kontinuerliga produktionen samt ackreditering på miljöanalyser i samband med avloppsrening enligt ISO 17025
  • Arbeta med utvecklingsplaner för raffinaderiet för att möta ökningen av förnybara bränslen och nya strömmar i omställningen mot ett hållbart samhälle.
Som Laboratoriechef ingår du i produktionsledningen och raffets lokala ledningsgrupp. Och du kommer ha ett gott samarbete med laboratoriet i Lysekil samt övriga avdelningar inom raffinaderiet.

Du blir en viktig del av Preem - en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer - från början till slut. Att våra raffinaderier hör till de effektivaste i Europa hindrar oss inte: vi vill ständigt bli bättre. Tack vare vår storlek och våra komplexa produkter finns det alltid något nytt att lära sig inom en spännande verksamhet som präglas av snabba omställningar, tydliga regler och högt säkerhetstänk.
För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid där arbetet sker dagtid.

Har du den här bakgrunden?
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning på högskole- eller universitetsnivå med inriktning mot kemi. Du har flera års erfarenhet från arbete inom processindustrin, gärna inom raffinaderiverksamhet eller från analyslaboratorium. Tidigare personalansvar är ett krav. Erfarenhet från miljö- och kvalitetsarbete samt Lean 5S är meriterande. Rätt person kan uttrycka sig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska.

Är det här du?
Rätt person är en utvecklande och stödjande ledare med god samarbetsförmåga som ser till helheten. Vi tror att du är en engagerad och lösningsfokuserad person som ser positivt på människor. Kvalitet är viktigt för dig och du trivs med att jobba tätt ihop med dina kollegor. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Ta reda på mer!
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Sofia Sundström, Produktionschef, tel 073-901 59 75.
Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt men senast den 17 november 2019.

Välkommen med din ansökan!

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

#LI
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
17 nov 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar

Inga fler liknande jobb tillgängliga