Poolia · Publicerad 7 nov

Vi söker nu en Group Accounting Specialist till koncernredovisningsteamet hos vår globala fordonskund i Göteborg! Uppdraget förväntas starta i november för att pågå till sista april 2019. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum, skicka därför din ansökan redan idag!

Om tjänsten

Som Group Accounting Specialist är du ämnesexpert för ditt ansvarsområde. För denna position redovisas eget kapital, dotterbolag, andra aktier och andelar samt närstående transaktioner etc. Du bidrar till kundens stängnings- och konsolideringsprocess genom att säkerställa en korrekt tillämpning av företagets redovisningsprinciper och rutiner och aktivt delta i stängningen genom att samla in information, utföra beräkningar och göra inlägg i konsolideringssystemet. Du kommer att bidra till utarbetandet av externa rapporter (kvartalsvis och årligen) och kommer att vara i kontakt med interna och externa revisorer. Du kommer också vara involverad i att genomföra redovisningsprocesser och supporthantering med adhoc-analys.

Vem är du?

För denna position söker vi en entusiastisk person som är angelägen att ta på sig spännande utmaningar i en organisation som har för avsikt att leverera kvalitet och effektivitet i den finansiella rapporteringen. För att lyckas i denna position har du höga analytiska färdigheter, du måste vara serviceinriktad, ha goda problemlösningsförmågor, välorganiserad och ha bra kommunikations- och nätverkskunskaper. Men mest av allt har du hög integritet och är en sann lagspelare och du bidrar med bra laganda.

Kvalifikationer för rollen som Group Accounting Specialist:
  • Kandidatexamen i redovisning, företagsekonomi eller motsvarande erfarenhet och kunskap
  • Arbetslivserfarenhet från finansavdelningen inklusive analys av företagsrapportering, konsolidering och årsredovisning
  • Bra erfarenhet av BCS/Analys för Office-applikationer samt användarkunskaper i Microsoft Office
  • Solid redovisningsbakgrund och erfarenhet från Financial Reporting-processer
  • Erfarenhet från redovisning av eget kapital och innehav av aktier är ett plus
  • All dokumentation är på engelska, varför kunskaper i engelska krävs
  • Flytande kunskaper i svenska, både i tal och skrift, är ett krav
Förmåner

Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
18 nov
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom