PowerCell Sweden AB · Publicerad 25 okt

Som Purchasing Manager på Powercell verkar du i en internationell miljö och är ansvarig för alla inköpsaktiviteter inom bolaget. Det innebär att på både strategisk och operativ nivå leda och styra inköpsarbetet i nära samarbete med utveckling och produktion.

Arbetsuppgifterna innebär inledningsvis medverkan i utvecklingsprojekt med ansvar att styra leverantörsval och utveckla supply chain på ett för företaget optimalt sätt. Eftersom företaget expanderar på en global marknad ingår uppbyggnad av en stark inköpsorganisation och utveckling av inköpsstrategi. Nuvarande inköpsarbete hanteras av operativ chef med stöd av produktionschef och en materialhanterare. Initialt ingår inte något personalansvar men i takt med att bolaget växer tillkommer detta. I dagsläget finns en resurs om 50% att tillgå.

Övriga uppgifter inom inköpsfunktionen:
  • Verksamhetsansvar för inköpsprocessen
  • Utveckling av organisationen
  • Strategisk verksamhetsplan
  • Avtalsförhandling
  • Leverantörsutveckling
  • Omvärldsbevakning
Vi söker dig som har god erfarenhet från operativt och strategiskt inköpsarbete i ett internationellt tillverkningsföretag. Du har troligen högskoleutbildning, gärna med teknik-/logistikinriktning och tidigare erfarenhet av att leda och utveckla personal. Du är en god förhandlare, har god kunskap kring affärssystem och förmåga att se helheten utan att förlora fokus på detaljer.

Du är en trygg teamspelare som är drivande, kommunikativ och lyhörd, gillar att jobba med personer med hög kompetens och förstår behovet av flexibilitet. Du är engagerad, ödmjuk, social och lägger stor vikt vid etik och affärsmoral.

Välkommen med din ansökan, CV och personligt brev via www.maquire.se. Vi vill gärna ha din ansökan snarast, dock senast den 3 november. Om du har frågor, ring Åse Torbjär Granath 0763-38 87 97, (Daniel Ågren semester).
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
PowerCell Sweden AB (publ) är Nordens ledande bränslecellsbolag, som utvecklar och producerar miljövänliga elkraftsystem för stationära och mobila kundapplikationer. PowerCell har utvecklat ett modulsystem av bränslecellsplattformar, som drivs av ren miljövänligt producerad vätgas där enbart el, värme och vatten är utsläppen.

PowerCell Sweden AB (publ) är listat på First North vid Nasdaq Stockholm och är en industriell spin-out från Volvokoncernen. Bland de största ägarna finns Midroc New Technologies, Fouriertransform, Finindus och Volvo Group Venture Capital. Personalstyrkan uppgår till cirka 40 personer och VD är Per Wassén.

Marknaden för PowerCells produkt är global och försäljningen sker idag/framöver i huvudsak genom distributörer men även via direktförsäljning. Läs mer på www.powercell.se
+ Läs mer om företaget