Räddningstjänsten Storgöteborg · Publicerad 26 aug 2019

Vi förebygger bränder och olyckor varje dag; vill du bli en del av oss?

Nu söker vi dig som vill arbeta som Brandingenjör inom Myndighetsavdelningen hos oss på Räddningstjänsten i Storgöteborg. Vi söker medarbetare till våra två spännande enheter; explosivt och brandfarligt eller samhällsplanering!

Du kommer vara placerad centralt i Göteborg, på stationen i Gårda och tillhöra ett team präglat av nyfikenhet, öppenhet, samarbete och viljan att utvecklas! Varmt välkommen med din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Här får du vara med att bidra till en tryggare och säkrare vardag för drygt 800 000 invånare i 6 kommuner. Vi erbjuder dig en givande roll som bland annat innebär ett förebyggande arbete vid stora samhällsprojekt som Västlänken och Karlatornet. Det kan också handla om att följa med i utvecklingen kring nya energislag, i syfte att skapa en trygg och säker hantering av brandfarliga och explosiva varor. Dessutom hanterar vi nordens största hamn med två raffinaderier. Här får du vara med och bidra med din kunskap och nyfikenhet!

Vi kan erbjuda en arbetsplats där trivsel, personlig utveckling samt balans mellan arbetsliv och privatliv står i fokus. Som exempel ges våra medarbetare möjlighet att träna på arbetstid och får tillgång till ett brett utbud av träningsaktiviteter. Vi tillämpar också "80/20", vilket innebär att du en dag i veckan får möjlighet att arbeta med någonting utanför dina arbetsuppgifter. Att vi ständigt får höga betyg i medarbetarundersökningar är vi givetvis också väldigt stolta över!

Dina framtida arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak att styras av vilken enhet du rapporterar till. Du förväntas vara påläst och kontinuerligt uppdaterad kring gällande lagstiftning och branschpraxis och fungera som stöd och kunskapsresurs åt övriga handläggare och chefer.

Ett urval av arbetsuppgifter:
  • Bidra med din specialistkompetens genom att handlägga och besvara inkomna remisser enligt PBL/LSO, Miljölagen och andra regelverk.
  • Handläggning av tillstånds-och tillsynsärenden inom ramen för Lagen om brandfarliga och explosiva varor (LBE).
  • Bistå kommunernas bygglovshandläggare med din sakkunskap.
  • Medverka vid framtagande av styrande dokument inom plan och byggprocesser.
  • Medverka vid behov i förbundets övergripande olycksförebyggande arbete.
  • Rådgivning och information till tredje man.
  • Bidra till enhetens kontinuerliga utvecklingsarbete, samt delta i utveckling av arbetsmetoder, rutiner och mallar.
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Tjänsten utgår ifrån vår station i Gårda, med närhet till kollektivtrafik och goda parkeringsmöjligheter. Vi erbjuder också flexibilitet i goda möjligheter att arbeta på distans. Myndighetsavdelningen består av totalt ca 70 medarbetare, enheterna Brandfarligt och Explosivt samt Samhällsplanering består av team på ca 7-10 personer vardera.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig med Brandingenjörsexamen från teknisk högskola, och som med ditt pedagogiska, kommunikativa sätt kan förmedla din kunskap vidare till såväl myndigheter som privatpersoner. Du trivs i ett omväxlande administrativt arbete där många interna och externa kontakter ingår, och har goda kunskaper i Office-paketet. Du ser helheten såväl som detaljer, och kan på ett självständigt sätt strukturera och prioritera ditt arbete.

B-körkort krävs.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga