RES Norden · Publicerad 19 nov 2020

Vi växer inom Asset Management som förvaltar vindkraftparker på uppdrag av kund och behöver dig som älskar ordning och reda och som vill jobba tillsammans med ett gäng drivna och kompetenta kollegor.

Om tjänsten
I din roll som Financial Controller kommer du att ansvara för all finansiell rapportering för kundernas vindkraftsparker i Sverige och Norge. Rollen har ett nära samarbete med Asset Management-teamet som sköter den tekniska och operationella förvaltningen av vindkraftsparkerna.

Du kommer vara teamledare för 3 redovisningsekonomer som sköter den finansiella förvaltningen och du rapporterar till Ekonomichefen.

Dina ansvarsområden:
  • Månadsrapportering, resultatanalys och prognoser till de olika ägarna
  • Årsredovisningar, koncernårsredovisningar och annan legal rapportering
  • Support till redovisningsekonomerna i redovisningsfrågor
  • Skapa, förbättra och utveckla system, rapporter och modeller inom området
  • Delta i viss avtalshantering och uppföljning, främst PPA och finansiella avtal såsom hedging
  • Onboarding av nya Asset Management-uppdrag/kunder
Vi söker dig som
Har akademisk utbildning inom ekonomi med minst 5-10 år relevant arbetslivserfarenhet från liknande arbete. Du har redovisningskompetens inom K3 och IFRS samt trivs att arbeta i en roll nära kund. Meriterande är erfarenhet från vindkraft och/eller fastigheter med dess komplexa redovisning och finansiella struktur.

För att lyckas i rollen tror vi att du är analytisk, noggrann och ansvarstagande som person. Vidare är du serviceminded, har lätt för att samarbeta och har god kommunikativ förmåga. Du behöver ha goda kunskaper i engelska då rollen innebär många internationella kontakter. Har du erfarenhet från Agresso, Business World är det meriterande.

Vad vi erbjuder dig
Som anställd på ett av världens ledande företag inom förnybar energi kommer du att få erfarenhet från branschens framkant och får se projekt från idé till genomförande. Framförallt kommer du att bidra till människors sätt att tänka om energi över hela världen. Att arbeta för RES handlar om mer än att bara ha ett intressant jobb.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar RES Norden med Jerrie och har du frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Pierre Sander på 0763-413 411. Intervjuer sker löpande varför vi vill ha din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt dock senast den 13 december.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
RES Norden ingår i den UK-baserade internationella koncernen RES-Renewable Energy System Ltd, och har verksamhet i Sverige och Norge. Vi arbetar med att utveckla vindkraftsprojekt som vi säljer, bygger och förvaltar åt våra kunder. Vi är ca 25 anställda med huvudkontor i Göteborg, men är utspridda på ett antal platser i både Sverige och Norge. Under det senaste året har RES Norden expanderat kraftigt och vi har sålt ett flertal av våra egenutvecklade projekt och är nu i en spännande fas med både byggnation och uppstart av flera nya Asset Management-uppdrag (uppdrag där vi förvaltar vindkraftsparker år våra kunder). Vi har under året anställt flera nya kollegor inom alla verksamhetsområden, men behöver bli ännu fler!
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
13 dec 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi

Inga fler liknande jobb tillgängliga