Sätt färg på Göteborg, Måleriföretagen i Väst · Publicerad 17 jan

Sätt färg på Göteborg arbetar med att ge arbetslösa ungdomar riktiga jobb inom måleribranschen. Branschen är i stort behov av arbetskraft och dessa arbetstillfällen erbjuds till ungdomar som står långt bort ifrån arbetsmarknaden och rekryteringen fokuserar på Göteborgs mest utsatta stadsdelar.

Sätt färg på Göteborg

Projektet drivs av en projektgrupp bestående av 6 olika roller. Ungdomarna som rekryteras in i projektet får prova på måleriyrket i två steg. Först genom traditionellt måleriarbete som att renovera lägenheter/trapphus/utvändigt måleri och sedan genom dekorativt måleri som att måla upp konst i storformat på reklamdukar/ husfasader/markmålningar mm. Konsten som målas upp ska bilda ett 21 km långt konststråk och ska stå klart till Göteborgs 400-årsjubileum år 2021. Om ungdomarna sedan vill kan de bli utbildade/validerade för att få ett yrkesbevis i form av en lärlingsbok. Lärlingsboken gör ungdomarna anställningsbara hos måleriföretag, som är i stort behov av arbetskraft.

Om tjänsten

Som kommunikatör arbetar du på heltid med projektet Sätt färg på Göteborg i en flexibel och föränderlig miljö. Många samarbetspartners finns inne i projektet och behöver informeras om beslut/förändringar som tas i projektgruppen. Projektet kommuniceras också externt där mediaaktiviteter har en särskilt viktig roll. I övrigt behöver projektchefen avlastas med ekonomiskt/administrativt arbete. Att kunna avläsa resultatrapporter, budgetar och ta fram underlag/handlingar är också ett viktigt inslag i tjänsten.

Arbetsuppgifter:
 • Ansvara för det interna informationsflödet för projektet och till projektets parter
 • Ansvara för det externa informationsflödet så som hemsida, sociala medier, press/media, event, nyhetsbrev mm.
 • Skriva projektbeskrivningar utifrån samtliga samarbetspartners intressen
 • Utveckla nya och bevara befintliga informationsvägar
 • Budgetuppföljning i olika budgetar som finansieras av olika fonder
 • Rapportering och underlagshantering till olika fondgivare
 • Övriga administrativa uppgifter och planeringsarbeten
Du har
 • Utbildning inom kommunikation/journalistik
 • Förmågan att uttrycka sig väl i skrift
 • Erfarenhet av liknande uppgifter
 • Flytande svenska och engelska i tal och skrift
 • God kunskap i Office-paketet
 • Erfarenhet av att arbeta med Photoshop och InDesign
Meriterande är
* Företagsekonomisk kunskap alt. har ett intresse för ekonomi och siffror
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Måleriföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation med uppdraget att utveckla det professionella måleriet i Sverige. Det gör vi bland annat genom att erbjuda kvalificerade tjänster inom medlemsservice och branschutveckling samt genom att arbeta för att förbättra förutsättningarna och näringsvillkoren för våra medlemsföretag och branschen i stort. Måleriföretagen i Väst driver projektet Sätt färg på Göteborg i samarbete med bla Göteborg stad, Arbetsförmedlingen och AkzoNobel. Projektet finansieras delvis av Svenska ESF-rådet och Allmänna Arvsfonden.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
31 jan
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Marknadsföring
Underkategori
PR & Kommunikation
Rekryteringen hanteras av
Poolia

Inga fler liknande jobb tillgängliga