SCANIA CV AB · Publicerad 15 nov 2021

Vi söker dig som vill vara med på en spännande resa som kommer att göra vår säljkår mer konkurrenskraftig samt positionera Scania som en leverantör och partner i framkant gällande hållbara transporter och totala kundlösningar.

Du kommer att stötta helhetslösningar av hållbar försäljning på Scania Sverige AB Region Syd och Region Väst. Region Syd innefattar våra driftställen Malmö, Lund, Helsingborg och Tomelilla och Regin Väst innefattar Göteborg, Borås och Himle. Placeringsort kan vara antingen Göteborg eller Malmö men du förväntas arbeta i båda regionerna.

Uppdrag
Ditt huvudsakliga uppdrag är att identifiera outnyttjad försäljningspotential för hållbara transportlösningar och tillsammans med säljare inleda dialog med kund kring alternativa möjligheter. Du tar ansvar för att koordinera alla bitar som krävs för att kommersiellt erbjuda en helhetslösning samt praktisk leverans av den. Du följer även upp och stöttar vid behov efter leverans. Allt detta i nära samarbete med ansvarig säljare.

Uppgifter kan vara att analysera elektrifiering för en kund och inkludera alla bitar som krävs för att få en helhetslösning på plats, tex ladd infrastruktur, kostnader, bidrag mm. Det kan även innebära analys av andra hållbara alternativ inklusive allt som krävs för att få en fungerande helhetslösning på plats.

Du förväntas även vägleda säljare i sälj- och analysverktyg för hållbar försäljning i de fall där du själv ej blir inblandad för en djupare analys.

I rollen ingår även att vara Hållbarhetsansvarig för Region Syd och Region Väst, vilket innebär att stödja hållbar försäljning genom att informera och vägleda organisationen kring allt som rör hållbarhet. Du kommer även vägleda säljare i sälj- och analysverktyg för hållbar försäljning.

Din profil
För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet från komplexa kommersiella lösningar. Det är meriterande att ha erfarenhet av elektrifiering eller alternativa drivmedel. Gärna i kombination med erfarenhet från åkeribranschen för att kunna förstå möjligheterna i branschen.

Vi erbjuder
En trivsam arbetsmiljö och ett team av kompetenta och trevliga arbetskamrater som hjälper dig att växa med uppgifterna. En personlig utvecklingsplan med såväl praktiska som teoretiska utvecklingssteg samt möjlighet till vidareutveckling inom Scania.

Ytterligare information
Har du frågor är du välkommen att kontakta ÅF-chef Region Syd Niclas Granström tfn 010-706 61 49 eller ÅF-chef Region Väst Katarina Tham 010-708 64 16.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval kommer att ske löpande under ansökningstiden. Sista ansökningsdag för tjänsten är den 4 december 2021. Välkommen med din ansökan!

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2020 registrerade Scania Sverige 4 960 tunga fordon samt 488 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 45,3%.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
4 dec 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Försäljning

Inga fler liknande jobb tillgängliga