SCANIA CV AB · Publicerad 27 apr 2021

Brinner du för fordon och femstjärnig service lika mycket som oss? Är du redo att ta en återförsäljares viktigaste roll? Är du framtidens servicerådgivare?

Här är möjligheten för dig som vill vara i en roll och en bransch med en spännande utveckling. Du blir ansiktet utåt för återförsäljaren och du representerar företaget med ditt trevliga bemötande och din kunskap.

Vi söker nu en ny medarbetare till vår anläggning i Backa. Du kommer att ingå i ett drivet och kompetent serviceteam där bl.a. servicerådgivning, kundmottagning och reservdelsförsäljning ingår.

Ansvarsområde och arbetsuppgifter
Som medarbetare i vårt serviceteam får du en nyckelroll i relationen mellan våra kunder och verkstaden. Du har du ett brett och varierande arbete med stort ansvar och många kontaktytor. Våra kunder är det viktigaste för oss, därför ser vi denna roll som central i vår organisation. Det är viktigt att allt kundbemötande utförs på ett vänligt, professionellt, serviceinriktat och hjälpsamt sätt.

Att fokusera på kunden, förstå och omvandla deras behov till värdeskapande lösningar samt att upprätthålla en positiv märkesimage är också viktiga aspekter i rollen. Är du serviceinriktad och kan se och utveckla nya affärsmöjligheter? Du får i denna roll möjligheten att bidra till identifiering av potentiella kunder och skapa försäljningsmöjligheter där Scania kan ge värde till kunden och vara lönsamma.

Reservdelsteamet arbetar främst med att stötta våra mekaniker med reservdelar i deras dagliga arbete och ge utomordentlig service via ordertelefon och försäljning över disk.

Som medlem av serviceteamet ser vi det självklart att du hjälper dina arbetskamrater inom teamet med bl.a. reservdelsflödet och administrationen både inom verkstad och reservdelar, såsom tex inventering och returhantering. Du är proaktiv, serviceinriktad och kvalitetsmedveten i det du gör.

Din profil
Du har lägst gymnasieutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet med ett intresse för fordon och att ge service. Vi värdesätter om du har tidigare erfarenhet av servicearbete och vi ser gärna att du idag arbetar inom kundrelations-försäljning och tycker om att möta kunder. Det är meriterande om du har erfarenhet av t.ex. reservdelshantering, logistik eller servicerådgivning sedan tidigare. Detta är dock inte avgörande, vi lär dig det du behöver kunna.

Datorvana och datorkunskap krävs då arbetet i många moment kräver god systemförståelse. Du är serviceinriktad och affärsmässig med verbal förmåga, öppen attityd och har ett respektfyllt bemötande.

Ordning och reda är självklarhet för dig eftersom du är van vid att leverera. Du vet även att din positiva inställning kan lösa knepiga situationer när man sätter kunden i fokus. Du trivs i ett högt tempo och värdesätter samarbete med dina arbetskamrater. Du bidrar med gott humör och hög arbetsmoral. Dina bidrag med goda idéer i vårt förbättringsarbete välkomnas.

Du talar och skriver obehindrat svenska, samt har goda kunskaper i engelska i tal och skrift. B körkort är ett krav och truckkort meriterande.

Vi erbjuder
En trivsam arbetsmiljö och ett team av kompetenta och trevliga arbetskamrater som hjälper dig att växa med uppgifterna. En personlig utvecklingsplan med såväl praktiska som teoretiska utvecklingssteg samt möjlighet till vidareutveckling inom Scania.

En tjänst på heltid och vi välkomnar både kvinnliga och manliga sökanden.

Ytterligare information
Kontakta gärna Servicechef Jessica Johansson 010-706 68 84.

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och relevanta betygskopior. Intervjuer sker löpande under ansökningsperioden och en eventuell tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag som är 16 maj.

Välkommen till Scania !

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2019 registrerade Scania Sverige 6 652 tunga fordon samt 146 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 44,2%.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
16 maj 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga