SJR · Publicerad 12 feb

Fractal Design är en ledande aktör inom utveckling och försäljning av produkter för den kraftigt växande PC-gaming-marknaden. Produktsortimentet inkluderar datorchassin, kylsystem och strömförsörjning för gamingdatorer. Genom att erbjuda högkvalitativa produkter med god funktionalitet och ett unikt formspråk har bolaget etablerat en stark marknadsposition internationellt och byggt ett respekterat varumärke.

Sedan starten 2010 har bolaget vuxit snabbt med ett flertal Gasell-utmärkelser. Idag omsätter Fractal Design ca 335 miljoner kronor med mycket god lönsamhet och säljer årligen över 450 000 chassin på över 40 marknader.

Vi söker en ambitiös, entreprenöriell och affärsinriktad CFO som vill vara med på vår tillväxtresa och ta en aktiv roll i strategier och styrning av vår framgångsrika koncern. Du ingår i koncernledningen och rapporterar till VD, där du förväntas agera högra hand till VD såväl operativt som strategiskt. Rollen är verksamhetsnära och du kommer att vara högst delaktig och ha stor möjlighet att påverka den framtida utvecklingen.

Ansvarsområden
  • Planera, leda och samordna den finansiella funktionen och verksamheten inom koncernen
  • Sammanställa samt kommunicera finansiella rapporter och analyser till övrig ledning och styrelse
  • Bidra med finansiell expertis och proaktiva analyser som underlag till såväl strategiska beslut som mer operativa affärsbeslut
  • Ansvara för budgetprocessen samt agera stöd till övrig ledning i budgetarbetet
  • Arbeta tätt tillsammans med övrig ledning för att utveckla och implementera strategier och processer
Din bakgrund
För att lyckas i den här rollen tror vi att du har en civilekonom eller motsvarande inom ekonomiområdet. Du har en mångårig erfarenhet från liknande arbetsuppgifter, med fördel i en växande internationell koncern. Du har även dokumenterat goda erfarenheter från att arbeta med förbättringsförslag och lösningar för att driva verksamheten framåt. Har du tidigare erfarenhet av att ha arbetat i ett riskkapitalägt bolag eller bolag med konsumentprodukter är det meriterande.

Som person är du proaktiv, engagerad, driven och stresstålig med en god förmåga att skapa ordning och struktur. Du har en väl utvecklad analytisk ådra och ett lösningsorienterat angreppssätt med en vilja att kontinuerligt utveckla såväl medarbetare som rutiner och processer. Vidare är du en trygg ledare med ett ledarskap präglat av ett förtroendeskapande agerande. För att passa i vår organisation är du en teamspelare och god kommunikatör.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med SJR in Scandinavia AB (SJR). Urval och intervjuer kommer att ske löpande så skicka in din ansökan redan idag. För att söka tjänsten går du in på www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vid frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Liza Dahlin på telefon: 031-333 54 77. Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga