SJR · Publicerad 20 dec 2019Sigillet Fastighets AB är ett privatägt fastighetsbolag som äger och förvaltar ett 70-tal bostads- och kommersiella fastigheter i Göteborgs- och Stockholmsregionen. Förvaltad yta uppgår till ca 160 000 kvm, hyresintäkter 300 mkr och fastigheternas marknadsvärde 6,5 mdr. Idag är vi 12 medarbetare med huvudkontor i Göteborg. Sigillet har en platt organisation som erbjuder närhet till hela kedjan från de strategiska företagsbesluten om affärsinriktning och fastighetsförvärv till förverkligande av åtgärder som att hyresgästanpassa en lokal eller bostad.

Är du en engagerad ledare och driven ekonom som vill arbeta i en bred och betydelsefull roll? Trivs du i en entreprenörsdriven och familjär verksamhet?
Vi söker nu en operativ ekonomichef till vårt huvudkontor i centrala Göteborg.

Arbetsbeskrivning
Som ekonomichef hos oss har du det övergripande ansvaret för att leda och driva vår ekonomiavdelning. Gruppen består av två till tre personer som du har personalansvar för. Du har ett nära samarbete med VD och fungerar som stöd och bollplank i affärsrelaterade frågor.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
  • Operativt ansvar för redovisningen i ett antal bolag inom koncernen.
  • Kvartals- och årsbokslut, årsredovisningar och deklarationer.
  • Intern och extern rapportering
  • Ansvar för budget- och prognosarbete samt analys och uppföljning
  • Utveckla och förbättra bolagets ekonomistyrningsprocess, främst genom implementering av nytt affärs- och redovisningssystem samt se över andra digitaliseringsinitiativ
  • Tillsammans med VD arbeta med bolagets finansiering och likviditetsanalyser samt bistå i kontinuerlig uppföljning med banker och andra finansiärer
  • Aktivt medverka vid förvärv och försäljning av fastigheter
  • Koordinera frågor kring skatt, moms och bolagsrätt
  • Säkerställa korrekt redovisning och kontinuerligt arbeta med utveckling av processer och rutiner
  • Koordinera och vara behjälplig i HR-frågor
Som ekonomichef ingår du i vår ledningsgrupp och du rapporterar direkt till vår VD. Vi är i en expansiv fas och söker dig som vill vara med och utveckla verksamheten vidare.


Din bakgrund

Vi ser att du är utbildad inom ekonomi, antingen som civilekonom eller eftergymnasial ekonomiutbildning, och har flera års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Du har en bakgrund inom fastighetsbranschen och är du van att arbeta med frågeställningar rörande finansiering, skatt och köp/försäljning av bolag är det mycket meriterande. Du är systemintresserad och har goda kunskaper i Excel. Vi ser gärna att du har erfarenhet av koncernredovisning och har du tidigare haft personalansvar och arbetat med HR-frågor är det en stor fördel.

Som person är du självgående och ansvarsfull med ett strukturerat och ordningsamt arbetssätt. Du är både tydlig och pedagogisk i din kommunikation samtidigt som du är prestigelös och skapar en god stämning runt omkring dig. Vi ser att du är trygg i din roll och har ett lösningsorienterat angreppssätt med en vilja att kontinuerligt utveckla såväl medarbetare som rutiner och processer. I ditt arbete är du flexibel, har lätt för att samarbeta och känner ett stort engagemang för affären.

Trivs du att arbeta i en prestigelös och dynamisk miljö är detta tjänsten för dig!


Ansökan

I denna rekrytering har Sigillet Fastighets AB valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Catharina Langert på 031-3335481. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2020-01-20.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Ekonomichef
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
22 jan 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Ekonomichef
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga