SJR · Publicerad 1 okt 2021Fastighets AB Balder är ett av Sveriges större börsnoterade fastighetsbolag. Företagets resa började 2005 och idag har Balderkoncernen mer än 800 medarbetare i sex länder. Balder äger, förvaltar och utvecklar bostäder, kommersiella fastigheter och hotell i Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, Storbritannien och Norge. Balders huvudkontor ligger i Göteborg. Vår snabba utveckling är ett resultat av gjorda investeringar och av engagerade och kompetenta medarbetare. Vi nyttjar varandras styrkor, erfarenheter och välkomnar nya idéer som kan vidareutveckla såväl verksamheten som medarbetare.

Till vårt huvudkontor i Göteborg söker vi en koncernredovisningsekonom som snabbt ska växa in i rollen för att ansvara för rapporteringen i en eller flera närstående koncerner i bolagsgemenskapen och på sikt även bistå vid upprättande av Fastighets AB Balders koncernbokslut och rapportering.

Vi ser att du är analytisk och initiativrik med ett brinnande intresse för koncernredovisning och att du snart är helt självgående för att upprätta koncernbokslut för transaktionsintensiva koncerner med många bolag.

Du kommer ganska omgående att få ansvara för koncernkonsolideringen samt att sjösätta den legala rapporteringsprocessen för de aktuella koncernerna. Du kommer att delta i framställningen av externa finansiella rapporter såsom delårsrapporter och årsredovisningar.

Som koncernredovisningsekonom ingår du i Fastighets AB Balders ekonomiavdelning om ca 50 personer men det dagliga arbetet sker i ett mindre team och du arbetar nära Fastighets AB Balders Koncernredovisningschef och rapporterar till Ekonomichef. Kulturen är entreprenöriell och präglas av snabb tillväxt och förändring. Du får möjlighet att snabbt ta stort eget ansvar och ges goda möjligheter att utvecklas inom koncernen.

Ansvarsområde
  • Förbereda och lansera ett rapportpaket inför kvartalsrapportering
  • Bokslutsprocess och konsolidering av koncerner
  • Upprättande av förvärvsanalyser
  • Huvudansvar för framtagande av kvartalsrapporter och årsredovisningar för aktuella koncerner
  • Hålla dig uppdaterade i regelverket för IFRS
  • Medverka i koncernövergripande projekt i syfte att förbättra rutiner, kvalitet och effektivitet
  • Vara delaktig i koncernövergripande projekt i syfte att utveckla ekonomistyrningskoncept och uppföljningsprocesser
Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom med ca 5 års arbetslivserfarenhet. Du har ett stort intresse och goda kunskaper i redovisning, inklusive koncernredovisning. Samtidigt har du erfarenhet från upprättande av koncernbokslut. Erfarenhet från revisions- och/eller fastighetsbranschen samt från konsolideringssystemet OCRA och ekonomisystemet Agresso Unit4 är meriterande.

Personliga egenskaper
Som person är du självgående, noggrann, tycker om att driva utveckling framåt och har god social förmåga. Detta är en roll med många kontaktytor vilket ställer krav på god förmåga att samarbeta och kommunicera. Vidare har du en god analytisk förmåga och har lätt att göra rimlighetsbedömningar.

Ansökan
I denna rekrytering har Fastighets AB Balder valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Lena Bello på 070-755 49 96 eller via mail lena.bello@sjr.se.

Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2021-10-17. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, dvs. uppgifter om hälsa och sexualliv, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter, facktillhörighet eller etniskt ursprung.

I det fall den sökta tjänsten medför ekonomiskt ansvar kommer en kreditupplysning att genomföras avseende slutkandidaten.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår integritetspolicy: https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Koncernredovisningsekonom
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
17 okt 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom
Visa var

Inga fler jobb från SJR tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga