SJR · Publicerad 3 okt 2019Coherent Sverige utvecklar, tillverkar och säljer optikkomponenter och fiberkablage för högeffektlasrar. Vi ingår i ett av världens största laserföretag, Coherent Inc. Coherent är en ledande leverantör av lasrar och laserteknik inom vetenskap, medicin och industri.

Coherent Sverige är en marknadsledande leverantör av komponenter till högeffektlasrar. Våra kunder är i första hand lasertillverkare i Europa, USA, Kina och Japan. Idag sysselsätter vi runt 80 personer i Mölndal. Marknaden för högeffektlasrar växer och kraven på prestanda och tekniska lösningar ökar. Vår ambition är att fortsätta att växa genom att erbjuda världsledande prestanda och kvalitet i världsklass.

På Coherent arbetar vi aktivt med Lean och ständiga förbättringar är en självklar del i vårt vardagliga arbete. Vi är samtidigt ett värderingsstyrt företag vilket innebär att vi strävar mot en gemensam syn kring våra fyra värderingar: Engagemang, Glädje, Respekt och Lärande.

Till vårt trevliga kontor i Mölndal söker vi nu en erfaren redovisningsansvarig.

Arbetsbeskrivning
Som redovisningsansvarig hos oss arbetar du i en självständig och varierande roll med ansvar för det svenska bokslutet. Du gör analys och uppföljning av boksluten samt arbetar med koncernavstämningar, moms- och skattedeklarationer, periodiska sammanställningar, intrastat och SCB statistik samt upprättar vår årsredovisning. Det är en utåtriktad roll där du har kontakt med såväl våra systerbolag inom koncernen som våra revisorer. Som redovisningsansvarig agerar du även superuser i vårt affärssystem Oracle. Du kommer att ingå i vårt ekonomiteam på fyra personer och arbeta nära både vår ekonomichef och våra andra ekonomer.

Din profil
Vi söker dig som har flera års erfarenhet av arbete med kvalificerad redovisning, exempelvis har du arbetat i en liknande roll, på en redovisningsbyrå eller med revision. Du har tidigare vana från tillverkande bolag och en eftergymnasial utbildning inom ekonomi, gärna på högskolenivå. Du är en mycket van användare av Excel och har erfarenhet av ett större ERP-system, meriterande är kunskap i Oracle. Då rollen innefattar mycket internationella kontakter ser vi att du behärskar engelska väl i tal och skrift.

Som person är du strukturerad, noggrann och ansvarsfull med ett analytiskt tänk. Du tycker om ordning & reda samtidigt som du är mån om att hålla deadline. Du trivs med många kontaktytor och ser dig som en serviceinriktad person med en pedagogisk fallenhet. Är du även en lagspelare som uppskattar en öppen och prestigelös miljö är du den vi söker!

Ansökan
I denna rekrytering har Coherent valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Bengtsson på 031-333 54 85. Sista ansökningsdag är 20 oktober, intervjuer sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan!

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Redovisningsansvarig
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
20 okt 2019
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga