Sigma IT · Publicerad 3 feb 2021

Vi fortsätter att växa vår frontendgruppering på Sigma IT, där just UX är ett satsningsområde. Genom kundprojekt både inhouse och ute på uppdrag får du hos oss möjlighet att växa ytterligare i din roll som UX-utvecklare. Om du på frågan "vad skulle du ta med till en öde ö?" svarar "en annan människa!" så tror vi att du kanske skulle passa hos oss.

Hur ser rollen ut?

Vi söker konsulter som både kan gå ut på fältet och hjälpa våra kunder på plats och jobba internt med projekt och då ta delar eller en helhet av ett designarbete. Uppdragen kan vara mycket varierande i fråga om både innehåll och längd så du behöver vara nyfiken på människor och processer och tycka att det är roligt att bygga relationer och snabbt hitta en plats i nya sammanhang. Våra kunder har en varierande grad av UX-mognad så du behöver både kunna passa in i ett redan utvecklat arbetsflöde och hjälpa kunder förstå god design och hjälpa utveckla deras processer.

Din bakgrund

Du jobbar nog redan som konsult eller kan tänka dig att göra det. Konsultarbete innebär fördelarna med att byta jobb ofta med nya miljöer, människor och den energi som det ger men med det sammanhang och den trygghet som kommer av att ha en kontinuerlig, fast anställning.

I ryggsäcken har du har flera års arbete som UX-designer bakom dig som bottnar i antingen en gedigen utbildning på området eller en lång erfarenhet. Du gillar att röra dig i gränslandet mellan människor och teknik och tycker den digitala och mediala transformationen är spännande. Vi hoppas att du i föregående anställningar fått erfarenhet av att:
  • ... effektivt skapa wireframes, mockups och prototyper för att kommunicera dina eller teamets idéer.
  • ...använda tester, intervjuer eller annan data för att verifiera eller utmana en design.
  • ...du har god hand med processerna kring idéarbete och är van att ta en faciliterande och rådgivande roll för att hjälpa kunder eller produktägare att förstå användbarhet.
  • ...du har minst 5 års erfarenhet som UX-designer eller som grafisk formgivare.
Du tycker om människor och har en humanistisk grundsyn. Ditt arbete tar alltid sin utgångspunkt i andra människors behov, möjligheter och begränsningar. Att lära dig nya metoder, processer eller verktyg ser du som en naturlig och framförallt rolig del av arbetet. Utöver det tror vi att du gillar att ta eget ansvar för kvalitet och utförande i ditt arbete och har en professionell framtoning.

Det är även en bonus om:
  • Du har en utvecklad känsla för färg och form eller erfarenhet av UI-arbete.
  • Du är intresserad av teori och metodik och kan omsätta det du läser och diskuterar i praktisk tillämpning inom verksamheten.
  • Du har ett specialintresse eller specifik erfarenhet inom angränsande områden, t.ex.: servicedesign, programmering, speldesign, eller produktutveckling.
  • Du har erfarenhet av ledarskap på team-nivå eller agil utvecklingsmetodik.
Varför Sigma?

Inom Sigma finns det en uttalad utmaning som genomsyrar alla uppdrag och företaget som helhet: finns det en smartare lösning så hittar vi den. En strävan som varje dag utmanar oss och låter oss att tänka utanför de givna ramarna och tillsammans med våra kunder ta de modiga beslut som krävs för att skapa utveckling.

Vi erbjuder problemlösning. Vilket i praktiken kan innebära allt från att utveckla ett nytt verksamhetssystem, designa en webbshop, förvalta ett globalt affärssystem, utveckla molnbaserade AI-tjänster eller något annat där vår breda och spetsiga kompetens inom teknik kommer till sin rätt. Våra uppdrag har ofta internationell karaktär, därför är flytande svenska och engelska i tal och skrift är en naturlig del i arbetet.

Ansökan

Varmt välkommen att skicka in din ansökan nedan. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vi har tyvärr ingen möjlighet att hantera ansökningar via email, men du som har frågor är välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Kristoffer Morsing på kristoffer.morsing@sigma.se.

Mer om Sigma IT

På Sigma får du jobba i ett företag där vi lever vår vision om att bidra till en bättre morgondag. Vi agerar nu och driver den digitala revolutionen framåt. Vi ser möjligheten i att utmana status quo och tillsammans med våra kunder utforma framtidens teknik. Det handlar om spetskompetens kombinerat med möjligheten att drömma. Att arbeta tillsammans med människor som skapar wow! Det är så vi gör skillnad.

Sigma är ett värderingsstyrt företag med höga mål där handlingskraft och engagemang är tongivande. Det är nära till dem som fattar besluten och du kan vara med och påverka. När du jobbar hos oss får du en arbetsgivare som står stark i Sverige men även internationellt och där du har stora utvecklingsmöjligheter.

Sigma IT består av över 1500 specialister inom strategi, teknik och kommunikation. Vi finns i åtta länder och på över 20 orter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg.
Vi är en del av Sigma-koncernen, som är Sveriges största privatägda Tech konsultföretag med 5000 medarbetare i fjorton länder. Sigma ägs av entreprenören och filantropen Dan Olofsson och vi har även ett stort och aktivt CSR-engagemang i Star for Life, Pink Programming, Kodcentrum och andra viktiga samhällsinitiativ.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
16 mars 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
UX & Webbdesign

Inga fler liknande jobb tillgängliga