Sigma Recruit · Publicerad 3 nov 2020

En ambulans med påslagna blåljus och sirener susar snabbt fram genom trafiken för att rädda en människa i nöd. Känslan att du bidragit till ambulansens snabba uttryckning är helt underbar! Samhällsnyttan är verkligen påtaglig när man jobbar med teknik som räddar liv.

På Carmenta är vi knappt 100 personer som sitter i fräscha lokaler mitt i Göteborg och tar fram och underhåller mjukvara till samhällskritiska system såsom 112 och SOS Alarm. Vi genomsyras av en mentalitet där alla hjälps åt och delar med sig av sin kunskap och nu är vi i ett skede där vi satsar framåt och utökar våra team inom Public Safety. Vi söker därför en erfaren Technical Writer som även kommer att ha en roll som Product Owner. Är du en person som brinner för kundvärde och bidrar med nytänkande, samt vill jobba i en inspirerande miljö där du dessutom bidrar till samhället - då har du nu chansen!

Din vardag
Vi är på en förändringsresa där vi ser över våra manualer och dokumentation. Vi ser att du inledningsvis kommer in med ett nytänk kring detta och skapar vårt nya sätt att arbeta med dokumentation. Inledningsvis kommer du att lägga 100% av din tid som Technical Writer men på sikt ser vi att rollen är uppdelad och att du kommer att dela din tid mellan dokumentationsdelen och en roll som Product Owner. I rollen som PO kommer du att vara nära våra kunder för att identifiera deras olika behov och krav för att säkerställa att vi tillsammans med våra utvecklingsteam bygger rätt saker och därigenom säkerställer kundnöjdhet. Du är med från ax till limpa där du formulerar ett kundkrav och är delaktig genom hela utvecklingskedjan med dina User Stories fram till en färdig kundlösning.

Vem är du?
Vi söker dig som brinner för att arbeta nära både kund och teknik. Som person är du positiv, nyfiken och ser dig själv ofta tänka "utanför boxen" för att hitta den bästa lösningen i allt du tar dig an. Du är den spindeln i nätet som kollegor ofta går till och du trivs bra i en sådan roll. Vi tror att du tidigare jobbat i agila utvecklingsteam och att du har ett stort intresse för människor, processer och teknik. Att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska ter sig naturligt.

Vi önskar att du har:
  • Teknisk högskoleutbildning eller motsvarande
  • Erfarenhet som Technical Writer
  • Erfarenhet som Product Owner
  • God teknisk förståelse
  • Bra presentationsförmåga i både tal och skrift för att kunna kommunicera och förmedla våra lösningar på olika nivåer hos våra kunder men även internt

Vill du veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Sigma Recruit. Vill du veta mer, kontakta rekryteringskonsult Annica Göransson på annica.goransson@sigma.se alternativt mobil 0703-340 099. Välkommen med din ansökan på www.sigmarecruit.se/jobb. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka din ansökan så snart som möjligt.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Carmenta är ett växande mjukvaruföretag som utvecklar informationsteknik för verksamhetskritiska system i en internationell miljö. Våra produkter och lösningar används till exempel i avancerade ledningssystem för försvar och blåljusmyndigheter samt i offentliga webbportaler där det ställs stora krav på prestanda och pålitlighet. Vi är drygt 120 anställda på Carmenta med kontor i Göteborg (HQ), Stockholm, Frankrike, Tyskland och Spanien.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT

Inga fler liknande jobb tillgängliga