Sigma · Publicerad 15 jan

Gillar du att hjälpa, förklara och förstå? Vill du dessutom arbeta i en global organisation som sätter medarbetaren i fokus? Då har vi rätt jobb för dig. Schenkers team av superkompetenta Systemspecialister växer och behöver fler som Dig.

Schenker Logistics letar efter en Applikationssupportspecialist för att utforma avdelningens systematiska verksamhetsstöd gällnade Schenkers 3PL lösning. Vi letar efter dig som med struktur och engagemang vill ta dig an uppgiften att dokumentera, organisera och systematisera systemsupporten.

Du kommer att arbeta på ett stabilt företag som ger stort utrymme till personlig utveckling, ingå i ett team med 8 (snart 10) fantastiska kollegor som hjälper varandra att leverera de bästa logistiklösningarna till sina kunder.

Din vardag

Din roll kommer att bestå av två delar, dels kommer du att bygga upp en fungerande stödfunktion för verksamhetens 3PL-system. Målsättningen är att verksamhetens superusers självständigt skall klara av att hantera återkommande ärenden.

Parallellt kommer du också att arbeta som systemspecialist. Som systemspecialist kommer din arbetsdag vara varierande med allt från förvaltning av nya och befintliga kunder samt systemkonfiguration av Schenkers logistiksystem. Du kommer att arbeta med implementering av systemförändringar samt utbilda superusers både internt och externt ute hos kund.

I din vardag arbetar du i projektform, tätt tillsammans med kollegor från olika discipliner där du oftast är den enda IT-resursen, vilket ställer höga krav på din kompetens och på ditt ansvarstagande. Du arbetar ofta i nära samarbete med kundens IT avdelning och stöttar vid driftstarter. Resor kan förekomma i tjänsten.

Profil
Vi söker dig med akademisk utbildning inom IT med god förståelse för logiken bakom programmering. Den här tjänsten skulle även kunna passa dig som är nyutbildad, om erfarenheten kompenseras med ett stort engagemang och ett brinnande intresse för teknik. Dina kunskaper om SQL databaser kommer att hjälpa dig i ditt arbete.

Du gillar problemlösning och med iver hittar du lösningar på frågeställningar som uppstår. Aktiv omvärldsbevakning och förmågan att ihärdigt söka lösningar på komplexa problem är en viktig del i arbetet. Detta för att kunna effektivisera och säkerställa kvalitén samt ytterligare förbättra våra system, allt med kunden i fokus.

Som person är du ansvarstagande och har ett strukturerat och målinriktat arbetssätt. Du har god förmåga att samarbeta med andra och behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Kontakt
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på Schenker Logistics huvudkontor i Landvetter (vid flygplatsen).
I denna rekrytering samarbetar vi med Sigma Recruit. Registrera din ansökan via www.sigmarecruit.se/jobb . Vid frågor kontakta Tomas Ljung 073-072 13 34 tomas.ljung@sigma.se.

Vi vill ha din ansökan snarast, då urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Om Schenker Logistics
Schenker Logistics AB är Schenkerkoncernens bolag för tredjepartslogistik i Sverige. Genom Schenker har vi tillgång till ett av världens ledande nätverk inom transport och logistik. Schenker Logistics AB har 550 medarbetare och en omsättning på 550 miljoner SEK. Vi har logistikcenter på ett flertal strategiskt belägna orter i Sverige och förfogar över en total lageryta på 200 000 kvm.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga