Sigma · Publicerad 27 sept

Om PocketMobile
PocketMobile gör det möjligt för företag att enkelt och effektivt implementera och förvalta kraftfulla mobilitetslösningar. De baserar sitt erbjudande på PreCom-plattformen, anpassade applikationer och den mobilitetsexpertis som dem och deras partners byggt upp. De är idag leverantör till stora och ledande företag där PreCom är basen för mobila och kritiska verksamhetslösningar.

PreCom är en modulär mjukvaruplattform som effektiviserar utveckling, leverans och underhåll av mobila företagslösningar. PreCom ingår i kategorin MEAP (Mobile Enter­prise Application Platforms) och riktar sig till företag och organisationer som med hjälp av mobila lösningar och applikationer vill effektivisera sin verksamhet och kunna erbjuda nya tjänster.

PocketMobile grundades år 2000 och har idag kontor i Stockholm, Göteborg, och Colombo (Sri Lanka). Bland deras kunder och partners finns välkända företag som till exempel Tieto, Schenker, Fortum, G4S, DSB och DHL som använder PreCom varje dag. PreCom används idag av mer än 100 000 användare i mer än 25 länder.

Vill du arbeta med en ledande produkt och den senaste tekniken i en dynamisk och kundfokuserad organisation?
För anställning hos PocketMobile söker vi på nu en erfaren teknisk projektledare.

Tjänstebeskrivning
Du kommer att leda implementationsprojekt med PreCom-plattformen. Storleken på projekten varierar, allt från kortare, mindre projekt med tydliga gränsdragningar till större, längre och mer komplexa projekt där förutsättningarna skiftar längs vägen. Projekten löper vanligtvis mellan 3-18 månader, och många av projekten drivs enligt Scrum.

Kunderna återfinns inom olika branscher, och du kommer att få vara med att driva projekten från start hela vägen till mål - från förstudie hela vägen till framgångsrik implementation. Du kommer även att få arbeta med pre-sales som tekniskt säljstöd.

Rollen innebär att du kommer att få jobba med ny teknik och affärskritiska system som ska implementeras. Du kommer att få vara med och revolutionera hur såväl nationella som internationella kunder jobbar. Du kommer att ha kontakt med många olika stakeholders, både internt i form av exempelvis produktteam, samt externt i form av kundernas respektive projektledare och styrgrupper.

Tjänsten som teknisk projektledare innebär vidare följande:
  • Du kommer att ansvara för projekt gentemot såväl nationella som internationella kunder och ha kontakt med projektens olika intressenter.
  • Projektledning såväl internt som mot kund, oftast stora välkända företag, och hjälpa till att leda implementationen av ny teknik och affärskritiska system.
  • Deltagande i styrgrupper, både internt och hos kund.
  • Du kommer att arbeta tillsammans med utvecklare i Stockholm, Göteborg respektive på Sri Lanka
  • Du kommer att upprätta projektplaner och löpande följa upp dessa, rapportera löpande både internt och till kund, samt säkerställa att leveransen sker enligt plan.
Profilen som vi söker
Du är en teknisk projektledare och är van vid att leda mjukvaruprojekt mot kunder, gärna implementationsprojekt avseende affärskritiska system.

Du har en teknisk bakgrund som till exempel systemutvecklare eller testare, samt har en god förståelse för kundkrav och kundbehov. Som person är du driven, strukturerad och ansvarstagande. Du är bekväm med att arbeta både självständigt och tillsammans med andra.

För att passa i rollen ser vi att du har:
  • Erfarenhet som teknisk projektledare och erfarenhet av att projektleda implementationer och uppgraderingar av affärskritiska system.
  • Teknisk bakgrund som systemutvecklare eller testare och god förståelse för systemlösningar.
  • Erfarenhet av agila metoder (Scrum).
  • Relevant akademisk examen inom data- eller systemvetenskap.
Det är meriterande om du dessutom har jobbat mot internationella kunder och har erfarenhet från systemutveckling inom mobilitet. Utöver ovanstående är det ett krav att du talar och skriver såväl svenska som engelska obehindrat.

Ansökan
Vi vill ha din ansökan snarast. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. I denna rekrytering samarbetar vi med Sigma Compleo. Detta är en fast tjänst och anställningen är på PocketMobile. Registrera din ansökan via www.sigmaitc.se. Vid frågor kontakta Susanne Hjälmered påsusanne.hjalmered@sigma.se eller 0703-89 70 07
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga