Stena Metall AB · Publicerad 5 nov

I rollen som Communications Manager är du ansvarig för intern och extern information i funktionen Corporate Communications på Stena Metall AB. Corporate Communications ingår som en del i koncernavdelningen Corporate Communications & Marketing vars uppdrag är att stödja koncernens bolag och ledning. Du arbetar i linje med kommunikationsstrategi, plan och budget samt leder och motiverar funktionens medarbetare. Du utvecklar det interna informationsflödet och säkerställer att rätt och relevant information förs vidare ut i organisationen med rätt interna kanaler. Du har ett externt nätverk, arbetar aktivt med relevant extern kommunikation och säkerställer goda mediakontakter. Ansvaret omfattar att du driver självständigt projekt för att säkerställa god kommunikation såväl internt som externt. I den här rollen arbetar du nära koncernledning och koncernens bolag, har personalansvar och rapporterar till Director Corporate Communications & Marketing.

Ansvarsområden:
  • Media: Presshantering, media och mediaplattform
  • Kriskommunikation
  • Finansiell kommunikation och hållbarhetsfrågor, CSR (årsredovisning och hållbarhetsredovisning)
  • Redaktionell kommunikation
  • Internkommunikation
  • Interna konferenser på koncernnivå
Vi söker dig som har erfarenhet av informations-/kommunikationsarbete på både strategisk och operativ nivå, gärna i geografiskt spridd organisation och vana av att driva och leda projekt. Du har eftergymnasial utbildning inom media eller information/kommunikation. Det är viktigt att du känner dig säker i en mycket utåtriktad roll och att du har stark servicekänsla. Dina goda engelskakunskaper kommer till stor nytta i den här rollen. Vi utgår från att du är en mycket god skribent, kreativ och initiativtagande som person och samtidigt strukturerad och noggrann. För att lyckas i rollen tycker du om att arbeta i ett högt tempo och med stor variation i arbetet. Du tänker strategiskt och långsiktigt men trivs i en operativ yrkesroll.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev via www.maquire.se senast den 26 november. Vid frågor, ring Maria Hörnestam, 0763-38 76 46 eller Åse Torbjär Granath 031-303 30 55.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
I samarbete med industrin och andra delar av samhället skapar Stena Metallkoncernen varje dag nya värden som alla tjänar på - företagen, miljön och samhället i stort. Koncernens bolag återvinner varje år fem miljoner ton avfall. Vi förser samhället med nödvändiga råvaror, stålprodukter och marina bränslen. Med forskning och utveckling arbetar vi för att möta framtidens utmaningar med nya hållbara lösningar. Stena Metallkoncernen bedriver verksamhet på mer än 200 platser i 10 länder. Vi är ca 3 800 anställda inom sju affärsområden; Återvinning, Trading, Aluminium, Stål, Komponenter, Olja och Finans. Läs mer på www.stenametall.se
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
26 nov
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Marknadsföring
Underkategori
PR & Kommunikation

Inga fler liknande jobb tillgängliga