Stena Metall AB · Publicerad 23 sept

Tjänstebeskrivning

Stena Metall söker en informationssäkerhetsansvarig som driver och utvecklar arbetet med informationssäkerhet i koncernen. Som informationssäkerhetsansvarig svarar du för koncernens informationssäkerhetsarbete och säkerställer att verksamheten har tillgång till väl fungerande verktyg och rutiner samt verkar för en medvetenhet för att för att upprätthålla en god informationssäkerhet. Du kommer att få möjlighet att utveckla både dig själv och tjänsten. Inom IT-organisationen finns hög kunskap om den mer tekniskt inriktade IT-säkerheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Att leda och driva informationssäkerhetsarbetet
  • Att leda och driva arbete med att införa ett ledningssystem för informationssäkerhet
  • Identifiera, kartlägga och hantera informationssäkerhetsrisker
  • Säkerställa att lagkrav, verksamhetskrav och intressentkrav är identifierade och kommunicerade i verksamheten
  • Stödja verksamheten med sakkunskap i investeringar/nyutveckling av system och verksamhetsprocesser samt diverse utredningar
  • Skapa medvetenhet i organisationen kring informationssäkerhet
  • Utreda säkerhetsincidenter
  • Rapportera status på informationssäkerhet till ledning och andra intressenter
Du kommer att rapportera till ansvarig för Corporate Governance och placeringsorten för tjänsten är Göteborg. Möjlighet att resa är ett krav.

Vi söker dig som har akademisk utbildning från högskola eller universitet samt erfarenhet av arbete med informationssäkerhet. Erfarenhet av IT-branschen, IT-system och drift är nödvändigt. Meriterande är om du också har erfarenhet av ISO 27 000 eller liknande ramverk. Du behärskar engelska i såväl tal som skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Som person är du drivande, analytisk, konstruktivt ifrågasättande och uppvisar integritet. Du har en god affärsförståelse och förmåga att föra värdeskapande dialoger inom koncernen. Du har en hjälpsam attityd, är kommunikativ och prestigelös. Du har lätt för att samarbeta med andra samtidigt som du även har förmågan att arbeta självständigt. Stena Metalls kärnvärden är enkelt, tryggt, utvecklande och dessa svarar du givetvis upp emot.

I denna rekrytering samarbetar Stena Metall med Jerrie. Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev via www.jerrie.se. Urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 16 oktober. För frågor är du välkommen att ringa Maria Hörnestam på 076-338 76 46.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga