Stena Stål AB · Publicerad 22 nov

Stena Stål söker

BUSINESS CONTROLLER - engagerad och affärsnära

Arbetsbeskrivning
Som Business Controller arbetar du nära verksamheten i en affärsstödjande roll och deltar aktivt med målstyrning i fokus. Du är drivande i analys och uppföljning av resultat samt i budget- och prognosprocesser. Som Business Controllern förväntas du säkerställa en hög standard på verksamhetens ekonomistyrningsprocesser i syfte att optimera verksamhetens resultat. I rollen ingår även att öka kunskapen om ekonomi och nyckeltal i verksamheten samt att vara ett tydligt stöd i lönsamhetsberäkningar samt för- och efterkalkyler.

Med tanke på behovet av närhet till verksamheten så är resande en naturlig del av arbetet. Resandet sträcker sig över hela Sverige och placeringsorten är Göteborg. Man ingår i Ekonomiavdelningen och rapporterar till Ekonomichef.

Övergripande arbetsuppgifter för Business controllern är att:
  • Driva, leda och utveckla verksamhetsuppföljning, inklusive resultatuppföljning och KPI:er
  • Driva, leda och utveckla budget- och prognosprocesserna
  • Säkerställa realistiska budgetar och prognoser samt säkerställa att aktiviteter initieras vid negativa avvikelser
  • Lönsamhetsuppföljning och kalkyler för investeringar och verksamhetsförändringar
  • Medverka som Projektcontroller vid stora projekt
  • Utgöra ett affärsstöd och diskussionspartner till organisationen
  • Utveckling av rutiner, analyser och processer, ständiga förbättringar
  • Säkerställa efterlevnad av interna riktlinjer och policy
  • Medverka till en bra arbetsmiljö, god hälsa och ett gott arbetsklimat
Vem är du?
Vi söker dig som är Civilekonom eller har likvärdig ekonomisk högskoleutbildning. Du har mycket goda kunskaper i Excel och andra Officeprogram. Har du även erfarenhet av arbete i Microsoft Dynamics AX samt QlikView ses detta som meriterande.
Som person är du analytisk, resultatinriktad, affärsmässig och har lätt att skapa relationer. Du kan förmedla information på ett enkelt sätt, både i tal och i skrift. Du inspireras av utveckling, har integritet och ett starkt eget driv. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansök
Vill du vara med och utveckla vår avdelning och göra mer möjligt för oss? Tveka inte att söka tjänsten redan i dag, ansökningarna behandlas löpande. Sista ansökningsdag är 2017-11-24.

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Tycker du detta verkar intressant och vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta vår Ekonomichef i Göteborg; Jenny Nyström, 010 - 445 30 60 alternativt HR avdelningen; Sandra Årestad Gabrielsson 010 - 445 22 24.
Du söker tjänsten under ”ansök”

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sökord:Stena Stål, Business, Controller, Affärsstöd, Målstyrning, Uppföljning, Budget-/Prognosprocess, Ekonomistyrning, Ekonomi, Nyckeltal, KPI:er, Projektcontroller, Excel, Microsoft Dynamics AX och Qlikview
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Stena Stål är en rikstäckande stålleverantör med lager, produktion och försäljning på 15 platser i Sverige och en i norska Moss. Bolaget erbjuder ett brett sortiment av balk, armering, rör, plåt, stångstål, rostfritt, aluminium, verktygsstål och legerat konstruktionsstål. Bolaget erbjuder också slittning och klippning av tunn- och bandplåt från rulle. Stena Stål ingår i Stena Metallkoncernen. www.stenastal.se
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Idag
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler jobb från Stena Stål AB tillgängliga