Stiftelsen Göteborgs kyrkliga stadsmission · Publicerad 28 juni

Stadsmissionens sjukvårdsavdelning, Stigbergsklinken, finns till för människor med alkohol- och narkotikaberoende, utan allvarligare psykiatrisk samsjuklighet. Vi bedriver akut vård och möter människor i kris. När vår nuvarande specialist läkare går vidare mot nya utmaningar söker vi en efterträdare.

Stadsmissionen arbetar för en stad där alla har en plats. Vill du vara med?

ARBETSBESKRIVNING

Stigbergsklinikens huvuduppgift är akut avgiftning med möjligheter till öppenvårdsuppföljning. På avgiftningsavdelningen finns 18 vårdplatser med endast frivillig vård. I öppenvården ges råd och stöd för att bibehålla nykterhet och drogfrihet. Vår målsättning är att skapa självinsikt och visa på möjligheten att leva ett drogfritt liv. Vi har vårdavtal med Västra Götalandsregionen. Vår arbetsgrupp består av tjugotre medarbetare med olika kompetenser. Hos oss arbetar sjuksköterskor, psykolog, sekreterare, mentalskötare, undersköterskor, kurator och en läkare.

I rollen som specialistläkare på Stigbergsklinken utför du sedvanliga läkaruppgifter. Du är ansvarig för såväl inneliggande patienter som öppenvårdspatienter och ges möjlighet till att ha längre enskilda patientkontakter om du så önskar. Du är medicinskt ledningsansvarig och du tillser att hög patientsäkerhet och god kvalitet tillgodoses i vården.

Du arbetar i nära samverkan med enhetschef med medicinsk kvalitétssäkring samt fastställa ändramålsenliga rutiner. Vidare arbetar du aktivt med omvärldsbevakning inom det egna området samt deltar i samverkan med andra enheter internt och externt. Vi arbetar tvärprofessionellt, vilket innebär att du kommer ha nära samarbete med olika yrkesgrupper på enheten. Din arbetstid är förlagd till dagtid, måndag till fredag, ingen jourtid.

Vi erbjuder dig möjlighet att arbeta i en lättillgänglig, liten och lyhörd organisation, med korta beslutsvägar och korta väntetider. Vi tycker att det är viktigt att vår personal utvecklas i takt med verksamheten, och ser gärna dina styrkor och önskemål för att utveckla just ditt intresseområde på bästa sätt i verksamheten. Vidare erbjuder vi alla medarbetare handledning och fortlöpande internutbildning. Vi är en personalgrupp som har ett gott samarbete och värnar om varandra. Vi gör vårt yttersta för att skapa de bästa förutsättningarna för våra patienter.

VEM ÄR DU
  • Du är specialistläkare i psykiatri och du har minst två års erfarenhet av beroendevård
  • Du har god samarbetsförmåga såväl med övriga professioner inom teamet som med samverkanspartners
  • Du är intresserad av att fortbilda dig inom området och bevaka omvärldsperspektivet
  • Du är positiv och medverkar till en bra arbetsmiljö och ett gott arbetsklimat
  • Du delar Stadsmissionens värdegrund om alla människors lika och unika värde, som du kan läsa mer om här: https://www.stadsmissionen.org/om-oss/var-vardegrund/
Vi strävar efter en jämlik könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

ANSTÄLLNINGSFORM: Tillsvidareanställning
TJÄNSTGÖRINGSGRAD: 100 %, möjlighet till deltid finns om så önskas
TILLTRÄDE: Enligt överenskommelse
ANSÖKAN: Du skickar din ansökan via vår hemsida senast 5 augusti 2018.
KONTAKT: För frågor om tjänsten kontaktas Anneli Svensson (Områdeschef Boende & beroende) på telefonnummer 031 – 755 36 31.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Göteborgs Stadsmission gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Sökord: Specialist, läkare, Psykatrin, Stigbergskliniken, vård, människor, patienter, medicinskt, ledningsansvar, patientensäkerhet, kvalitet, enheter, omvärdesbevakning
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Göteborgs Stadsmission arbetar med att hjälpa och stödja enskilda människor som lever i utsatthet. Det har vi gjort sedan 1952. Då som nu fanns nöden - den ser bara lite annorlunda ut i dag. Vi arbetar för att kunna ge akut hjälp till dem som behöver det som mest - vare sig det handlar om avgiftning eller tak över huvudet för natten. Samtidigt vill vi ge långsiktigt stöd till den som vill förändra sitt liv i positiv riktning. Det kan handla om att få växa i sin egen takt på vår arbetsträning, att få vara med i gemenskapen på ett av våra boenden eller att någon lyssnar när livet känns tungt. Det kan också handla om att få ekonomiskt och materiellt stöd, respektfull omsorg på vårt äldreboende eller en kopp kaffe och några vänliga ord när man behöver det som mest.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida eller följ oss på våra sociala medier:
Hemsida: https://www.stadsmissionen.org/
Facebook: https://www.facebook.com/GbgStadsmission/
Linkedin: https://se.linkedin.com/company/g-teborgs-kyrkliga-stadsmission
+ Läs mer om företaget

Inga fler jobb från Stiftelsen Göteborgs kyrkliga stadsmission tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga