Svensk Byggtjänst · Publicerad 14 jan

Svensk Byggtjänst ägs av landets ledande branschorganisationer inom samhällsbyggnad och har sedan 1934 samlat in, strukturerat och sålt den kunskap som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar. Svensk Byggtjänst utvecklar kontinuerligt verktyg och mötesplatser som syftar till att skapa effektivitet och lönsamhet runtom i Byggsverige. Vi omsätter drygt 200 MSEK och är ca 95 anställda.

Svensk Byggtjänst är ett aktiebolag och ägs av ett 30-tal organisationer som representerar hela byggbranschen och hela byggprocessen. Uppdraget från våra ägare är att erbjuda produkter och tjänster som bidrar till en effektivare byggprocess.

Det betyder bland annat att största delen av vår vinst återförs till branschen genom att företaget hela tiden investerar i kompetens-, tjänste - och produktutveckling.

Med Bygginfo från Svensk Byggtjänst kan kunden känna sig trygg med att alltid få rätt information och kunskap om lagar, regler och ny teknik i rätt tid. Vår redaktion går igenom över 350 källor, analyserar och paketerar dagligen nyheter om lagar, regler, standarder och ny teknik som berör ditt verksamhetsområde. Du väljer själv på vilket sätt du vill ta del av nyheterna; Online, tidningen ByggtjänstPM och Bygginfo.

Fyra gånger per år kommer informatören från Svensk Byggtjänst ut till medlemsföretagen. Under träffarna går ni gemensamt igenom alla viktiga förändringar och nyheter inom lagar, regler och ny teknik som berör ert verksamhetsområde och företag. Att ha tillgång till de senaste lagarna och reglerna som gäller för bygg- och fastighetssektorn kan vara avgörande för företaget. Med ett uppdaterat och kvalitetssäkrat fackbibliotek behöver kunden aldrig tveka om vad som gäller.

Tjänstebeskrivning

Till affärsområdet Bygginfo söker Svensk Byggtjänst en informatör inom fackområdet Anläggning. Som informatör på Svensk Byggtjänst erbjuds du en stimulerande tjänst, i en spännande kunskapsintensiv miljö. Du få kontinuerligt två veckors kompetensutveckling per kvartal och ligger alltid i framkant av kunskapsflödet och om vad som händer inom byggbranschen och samhällsbyggandet.

I rollen sominformatör bygger du tillsammans med dina kollegor, i team, kunskap inom ert fackområde. Du kommer tilldelas ett antal kunder med utgångspunkt från Göteborg med närliggande regioner som du ansvarar för och besöker 1 gång/kvartal för att informera om viktiga regeländringar och vad som är på gång inom branschen inom ditt fackområde. Du hjälper dina kunder att förstå konsekvenserna av nya lagar, förordningar, regler och ny teknik som påverkar just deras verksamhetsområde. Du kan även vara delaktig i att producera nytt utbildningsmaterial och utbilda dina kollegor inför kommande kvartals utbildningsvecka. Nuvarande informatör täcker kunder som finns söder om Karlstad ner mot Göteborg med angränsande regioner som te.x. Örebro och Norrköping.

Möjligheter

Vi dig erbjuder en betydelsefull och påverkande position på ett modernt och framtidsinriktat företag som aktivt tar del av byggnads- och samhällsutveckling. Rollen som informatör innebär ett både fritt och utvecklande arbete där du får möjlighet att planera ditt arbete på egen hand och arbetar tillsammans med totalt 18 kompetenta kollegor utspridda över hela Sverige.

Kompetens/Erfarenhet

För att passa för tjänsten ser vi gärna att du:
  • är ingenjör med inriktning mot anläggning, samhällsbyggnad, konstruktion, arkitektur eller likvärdigt
  • har några års branscherfarenhet inom anläggning
  • har en kommunikativ förmåga och goda kunskaper i det svenska språket gällande både tal och skrift
  • har körkort
Personlighet

Som person är du driven, proaktiv och tar initiativ. Du är strukturerad, noggrann och nyfiken. Vi söker dig som har förmåga att analysera material där du sammanställer och förmedlar detta vidare på ett informativt sätt i tal och skrift. Du är kommunikativ, lyhörd och har lätt för att skapa relationer. Du är ”serviceminded” då du även jobbar med kundens frågor. Du är trygg med att arbeta självständigt, samtidigt har du en väl utvecklad social förmåga och samverkar gärna med andra.

Ansökan

Intervjuer sker löpande. I denna rekrytering samarbetar Svensk Byggtjänst med A-Search och eventuella frågor besvaras av rekryteringskonsult Ellinor Dam, 0708468856 alternativt ellinor.dam@asearch.se.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
3 feb
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga