Swisslog AB · Publicerad 17 mars 2020

Genom revolutionerande teknik, AI, robotar och ambitiösa medarbetare formar Swisslog framtidens intralogistik och omvandlar lager samt distributionscenter för att uppnå maximal effektivitet, flexibilitet och agilitet. Den fortsatta resan ser mycket spännande ut för Swisslog som till sitt moderna kontor i Partille söker en junior Mjukvaruutvecklare som genom gedigen introduktion, mentorskap och gemenskap ska få vara med i hela projektförfaranden. Föreställ dig känslan att efter ditt egna verk kunna stå i ett gigantiskt lager och höra allt rassla igång på en knapptryckning!

OM TJÄNSTEN:
Friday söker för Swisslogs räkning en junior backendutvecklare till kontoret i Partille. Med drygt 2 000 medarbetar över sex kontinenter är Swisslog en ledande aktör när det kommer till automatiserade lösningar inom logistik. Störst fokus i Göteborgskontoret, med ca 100 medarbetare, är mot automatiserad logistik där många företag fått förmånen att ta del av Swisslogs förbättrade metoder som innefattar bland annat artificiell intelligens som gör att de uppnår nya nivåer av dynamisk lagerautomation, effektivitet och insikt.

Exempel på lösningar som Swisslog tillhandahåller är utveckling av SynQ samt integrering av produkten AutoStore. SynQ är hjärnan i det automatiserade lagret som beräknar när och hur man ska plocka ordrar och lagra in för att optimera flöden och lagerhållning. Det är framförallt SynQ som du kommer vidareutveckla.

Titta mer på videon för att få en bättre bild av vad SynQ gör för nytta:

Du är en del av ett team för Software Engineering som består av Technical Leaders och flera mjukvaruutvecklare som du jobbar nära i olika projekt. I teamet råder härlig stämning där du inte behöver oroa dig över dina intressen för här pratas det om allt från sport, hobbyprojekt och hemmapill till filosofiska diskussioner och musik. Tillsammans hjälps man alltid åt för att nå gemensamma mål som är viktigare än individuella. Du kommer få en mentor i teamet och resten av medarbetarna finns alltid tillgängliga för frågor. Swisslog har först en kortare introduktionsfas där du får lära dig grunderna i deras mjukvara och därefter får du tillsammans med en teamkollega först utföra enklare uppgifter i projekt och stegvis ta dig an mer komplexa uppgifter. Ett bra team har många olika förmågor i sig och hos Swisslog finns det utrymme för både de som gärna fokuserar på ren utveckling och de som gärna fokuserar mer på människor och funktionalitet.

Du får förmånen av att arbeta med Swisslogs egna produkt SynQ, som är hjärnan i det automatiserade lagret. De flesta projekt är olika och det finns mycket roliga problem att lösa; flödena i lagret skall optimeras, databasbelastningen skall balanseras och användarupplevelsen skall bli den rätta. Det kan också handla om integrering av produkten AutoStore eller höglagerkranar, till stora projekt där man kombinerar flera subsystem som lättgodskranar, palleterare, skyttlar, plockstationer och mycket annat.

Vidare genomgår Swisslog en spännande fas, där man ser många nya tekniker komma in i vardagen som automatiskt robotplock, AI-implementationer och implementationer av Industri 4.0. De har ett tight samarbete med deras andra team i Europa, där det också finns stora möjligheter att arbeta i perioder. Även globalt finns det goda möjligheter.

VI SÖKER DIG SOM:
 • Har en uttagen högskoleexamen med IT, Mekatronik eller teknikrelaterad inriktning
 • Är junior i karriären och ser långsiktigt på äventyret hos Swisslog
 • Kan demonstrera att du arbetat med Java och har intresse för det, gärna genom egna hobbyprojekt
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska
Det är meriterande (ej krav) om du har kunskaper inom följande områden:
 • Realtidsapplikationer
 • Har ett tekniskt intresse och lätt att förstå och ta till dig ny teknik och nya metoder
 • Talar och skriver felfritt på engelska och svenska.
 • Har god kunskap inom Officepaketet (framförallt i Excel) för att göra kalkyler
 • Du gillar att komma med nya idéer och drivs av att effektivisera arbetssätt
Du är bra på att lyssna, kommunicera och du är bra på att presentera lösningar inför gruppen. Du tar egna initiativ genom att komma med nya förslag på lösningar och sätter igång aktiviteter mot önskat mål. Du är en problemlösare som gillar att gå till botten för att lösa tekniska utmaningar.

OM KUNDFÖRETAGET:
Swisslog formar framtidens intralogistik och omvandlar lager och distributionscenter för att uppnå maximal effektivitet, flexibilitet och agilitet. Robotinnovation och Industri 4.0 innebär att våra automationslösningar alltid är redo för framtiden. Genom att analysera och förstå din data optimerar vi prestandan för din verksamhet. Våra kompletta lösningar omfattar konsulttjänster, konceptstudier, projektimplementering, kundtjänst samt teknik och mjukvara av högsta kvalitet som skräddarsys för specifika krav i just ditt företag.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer att vara anställd av Friday. Ambitionen på sikt är att du blir rekryterad till vår kund.

STARTDATUM:
enligt överenskommelse

ÖVRIG INFO:
 • Omfattning: Heltid, dagtid
 • Placering: Göteborg, Partille
 • Kontaktperson: Dino Segetalo
 • Lön: fast månadslön, marknadsmässig
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
10 maj 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Back-end utvecklare

Inga fler liknande jobb tillgängliga