Trafikverket · Publicerad 26 apr 2021

Som biträdande planerare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Är du i början av din karriär inom samhällsbyggande eller infrastrukturplanering?

Som biträdande planerare i Trafikverket arbetar du tillsammans med åtgärdsplanerare och åtgärdsbeställare i region väst för att få kunskap och erfarenhet. Du kommer att arbeta i uppdrag där du bistår våra åtgärdsplanerare och åtgärdsbeställare.

Exempel på arbetsuppgifter:

Besvara frågor från allmänheten gällande önskemål om trafiksäkerhetshöjande åtgärder via vårt systemstöd Lime tillsammans med regionens Åtgärdsplanerare

Handlägga statlig medfinansärenden, det vill säga bidrag till kommuner för till exempel cykelåtgärder på kommunala vägar, tillsammans med regionens Åtgärdsbeställare

Du tillhör en mångsidig och engagerad enhet om 15 personer som arbetar som åtgärdsplanerare, åtgärdsbeställare och trafikkoordinatörer. Enheten präglas av ett gott samarbetsklimat där vi alla hjälps åt för det bästa för våra kunder.

Kvalifikationer
Du som person? Vi söker dig som har lätt för att arbeta med andra människor och skapa goda samarbeten. Du är strukturerad och har förmåga att arbeta med komplexa frågor, se samband och dra logiska slutsatser utifrån en mängd information. Du har också lätt för att kommunicera och anpassar ditt budskap till mottagaren både i tal och i skrift.

Vi söker dig som
  • har en högskoleexamen (180 HP) inom Väg och Vatten, Samhällsbyggnad eller annan relevant utbildning
  • har goda kunskaper i det svenska språket eftersom du i arbetet skriver på svenska och representerar Trafikverket som myndighet
Det är meriterande om du
  • har arbetslivserfarenhet av infrastrukturplanering eller samhällsbyggnad inom offentlig sektor eller som konsult
  • har erfarenhet av att besvara frågor från allmänheten gällande trafiksäkerhetshöjande åtgärder
Det här är en visstidsanställning till och med juni 2022.

I denna rekrytering kan webbaserade tester komma att användas som en del i urvalet.

Vi planerar att hålla digitala intervjuer via Skype 27/5 och 2/6.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-05-16

Upplysningar

Rekryterande chef Inger Ranheim
0101231588

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Joakim Eliasson
0101233403

SACO Maria Sandberg
0101230406
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
16 maj 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga