Trafikverket · Publicerad 30 juni

Vi på Trafikledning arbetar proaktivt för att resenärer och trafikanter samt näringsliv ska få ökade möjligheter att bättre planera och genomföra sin resa. Vår verksamhet har både nationellt och regionalt fokus med många roller som arbetar med trafikslagsövergripande uppgifter. På Trafikledning kan du verkligen bidra till att skapa förtroende för Trafikverket och samhällsutvecklingen!

Trafikledning leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som Eldriftingenjör arbetar du med övervakning och styrning av kraftförsörjningsanläggningar för järnvägsdrift. Du samarbetar med övriga operativa roller inom Trafikverket samt med entreprenörer och räddningstjänst. Du arbetar med IT-baserade system i vår eldriftcentral.

Du arbetar i en operativ miljö med såväl övervakning, kopplingar i anläggningen samt med planering och analys av kraftförsörjningen. Genom en väl fungerande eldrift bidrar du till ökad punktlighet för tågtrafiken och för säkra arbeten i infrastrukturen.

Till dina arbetsuppgifter hör även eldriftplanering som innefattar planering av kommande arbeten på kraftförsörjningsanläggningen samt upprättande och granskning av driftorder.
Som eldriftingenjör inom Trafikverket startar du med en gedigen utbildning som omfattar cirka nio månader. Utbildningen genomförs till vissa delar i Ängelholm samt i övriga delar av landet.

Arbetet är enligt skiftgående schema dygnet runt och årets alla dagar.

Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats där det är högt till tak, god arbetsmiljö, goda utvecklingsmöjligheter, friskvårdsbidrag, marknadsmässiga löner samt en möjlighet till att påverka utvecklingen på din egen arbetsplats genom att arbeta med ständiga förbättringar.

Vi har en arbetsplats där vi arbetar för att individerna skall må bra, trivas och att det finns en god arbetsmiljö då detta är grunden för att individen skall kunna genomföra ett bra arbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som;
  • har genomfört en eftergymnasial utbildning inom elteknikområdet eller har en motsvarande arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
  • har svenskt medborgarskap
Det är meriterande om du;
- har erfarenhet inom elkraftsområdet

Som person ser vi att du är;
  • är analytisk, strukturerad och van att arbeta självständigt.
  • har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren
  • har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat
  • har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv
  • har enkelt för att anpassa dig till nya omständigheter och situationer. Du har förmåga att arbeta konstruktivt och behålla ditt lugn även i stressade situationer
Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-08-20

Upplysningar

ST Bengt Gruvman
0101231346

Rekryterande chef Peter Svensson
0101237072

SACO Johnny Larsson
0101243251

Övrigt trafik-/trans Sain Berglöv
0101241880
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga