Trafikverket · Publicerad Idag 08:07

Arbetsuppgifter
Som it-tekniker inom Applikationsstöd har du en viktig stödjande roll för både Trafikverkets interna medarbetare och externa parter. Du kommer jobba i andra linjen support i huvudsak med Sharepoint och ProjectWise. I systemen ger du handledning i förekommande funktioner och behörighetsadministration exempelvis skapa AD grupper via GroupExpress.

Förutom att ge applikationsupport kommer du kontinuerligt arbeta med att utveckla sektionens leverans. Du kommer också att hålla i utbildningar och delta i problemutredningar.

Du får ett lärorikt, utmanande och omväxlande arbete

Kvalifikationer
Vi söker dig som har
  • gymnasieutbildning inom it eller motsvarande it-utbildning
  • arbetslivserfarenhet av andra linjen support
  • goda kunskaper i Remedy ITSM
  • kunskaper i Trafikverkets dokumenthanteringssystem t.ex. Arbetsrum eller Ebbot
  • goda kunskaper i ProjectWise
  • dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat i SharePoint 2013 och senare
  • dokumenterad erfarenhet av och goda kunskaper i Windows Active Directory och GroupExpress
  • mycket goda kunskaper i Office-paketet
  • förmågan att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
  • goda kunskaper i engelska
För att lyckas i rollen ser vi att du är en person som är initiativtagande, lösningsorienterad och vill alltid leverera bästa möjliga service. Då det är viktigt med säkerheten och att följa rådande föreskrifter har du också en fallenhet för struktur. Eftersom vi alla är beroende av varandra har du en god samarbetsförmåga och bidrar till en positiv stämning.

Vi använder främst mail (med avsändare: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser, var därför noga med att skriva in rätt e-postadress och kolla din inkorg och även skräppost regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Om verksamhetsområde IKT

Inom vår IT-organisation är du med och gör Sverige närmare med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-10-06

Upplysningar

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Magnus Hedström
0101232828

Rekryterande chef Monica Krook
0101254952
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
6 okt 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
2

Inga fler liknande jobb tillgängliga