Trafikverket · Publicerad Igår 00:00

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.
Kvalificerad controller

Arbetsuppgifter
Som kvalificerad controller i projekt Göteborg-Borås får du en viktig roll i de utmaningar vi har framför oss. Som medarbetare i ett av Sveriges största infrastrukturprojekt kan vi erbjuda stimulerande och kvalificerade arbetsuppgifter med stor bredd och variation.

Som kvalificerad controller är man ledningens stöd och företrädare i styrningen av verksamheten mot önskade mål. Du stödjer ledningen genom att leda utformning och användning av styrsystem. Uppdraget har kvalificerade uppgifter på konsoliderande nivå, ofta med strategiskt innehåll och komplexitet i verksamheten eller arbetsuppgifter. Dessutom har du en styrande/ledande roll i sakfrågor.

Det betyder att du ansvarar för projektets ekonomiska uppföljning och löpande analyser och all ekonomisk rapportering för projekt Göteborg-Borås. Du leder och planerar våra processer för verksamhetsplanering, projektredovisning och prognoshantering. Det är du som ger stöd och leder projektets medarbetare i ekonomi- och redovisningsfrågor och utvecklar arbetssätt och rutiner som på ett proaktivt sätt utvecklar verksamhetsområdet. Aktuella system som du kommer att arbeta i är ekonomisystemet Agresso och projektledarsystemet PLS2.

Du ingår i projektets ledningsgrupp och i verksamhetsområdets nätverk för controllers.

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleexamen inom ekonomiområdet (minst 180 hp) alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Erfarenhet från liknande arbete är ett krav och du bör ha arbetat minst 5 år inom området ekonomi och controlling.

Du har goda kunskaper i Excel och övriga Officepaketet. Vi ser det som meriterande om du har arbetat som controller inom näringsliv eller statlig myndighet och är van med kommersiella förhandlingar. Annat som vi värdesätter som meriterande är erfarenhet av projektledning och erfarenhet av utvecklingsarbete samt implementering av ekonomiska processer i projekt och organisationer. Här utöver är det bra med goda kunskaper i Trafikverkets ekonomimodell, planering- och uppföljningsprocesser.

För att bli framgångsrik i rollen är du strukturerad, drivande och självgående. Du har lätt för att kommunicera och skapa goda relationer.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-10-12

Upplysningar

Projektchef Sara Distner
010-123 8621

Saco Håkan Wiss
010-123 7435

ST Airi Larsson
010-123 6243

SEKO Charlotte Olsson
010-123 1103
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
12 okt
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller