Trafikverket · Publicerad 10 sept 2021

Som projektingenjör är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur!

De nya stambanorna ska i framtiden länka samman de tre storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Fler spår och kortare restider knyter Sverige närmare och skapar nya möjligheter att arbetspendla och studera. Vi får fler och mer pålitliga resor och transporter för människor och näringsliv. I Sverige och vidare ut i Europa. Sträckan Göteborg-Borås är ett av Sveriges största pendlingsstråk och en av de första delarna av en ny stambana. Med den nya järnvägen kan restiden mellan Göteborg och Borås kraftigt förbättras och kapaciteten öka. Det blir då mer självklart att välja den hållbara tågresan.

Arbetsuppgifter

Om jobbet

Vi behöver dig - och vi tror att du kommer att gilla oss!

Göteborg-Borås växlar upp inför nästa skede i planeringen och vi söker nu två projektingenjörer

Som projektingenjör kommer du ingå i Göteborg-Borås projektledning och bistå projektledarna i arbetet med att leda, styra och följa upp arbetet med en stor och omfattande järnvägsplan med avseende på tid, kostnad och innehåll samt risker. Som projektingenjör i Göteborg-Borås är du med och driver och leder verksamheten mot uppsatta mål och du ingår i Göteborg-Borås projektledning som leds av projektenhetschefen. Du deltar även vid möten med leverantörer och intressenter.

Rollen innebär tätt samarbete inom programorganisationen, inte minst i arbetet med att driva övriga järnvägsplaner på sträckan.

I Göteborg-Borås kommer du möta kompetenta och engagerade kollegor som alla arbetar för Trafikverkets vision; alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

-Jag som blir din chef heter Janne Johansson och min roll är projektenhetschef. Blir du en i vårt team kommer du träffa engagerade, positiva och drivande kollegor. Du kommer att lära känna många nya människor i rollen som projektledare. I mitt ledarskap ligger fokus på att tillsammans med övriga skapa bra samarbeten och en god samverkan. Jag hoppas att du vill vara med och utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem!

Din utveckling

För dig som projektingenjör i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora. Vi vill att du ska nå din fulla potential, oavsett om du vill bredda dina kunskaper, utvecklas och om ett par år kliva in i en projektledarroll eller specialisera dig. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer, och den samlade projektledarkompetensen hos våra cirka 1 000 projektledare är unik.

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Kvalifikationer

Vem är du?

I rollen som projektingenjör är du självgående och tar ett stort ansvar för din uppgift. Du är en person som är strukturerad och duktig på att organisera och planera ditt arbete och har en analytisk förmåga som gör att du har lätt för att se helheten. Du är en engagerad kollega med ett positivt och lösningsfokuserat förhållningssätt.

Vi söker dig som
  • har en universitet- eller högskoleutbildning om minst 180 hp inom väg och vatten, miljö eller samhällsbyggnad alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket
Det är meriterande om du
  • har något års erfarenhet som projektingenjör eller liknande roll inom infrastruktur
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer kommer att genomföras digitalt under vecka 40.

#Goteborgboras

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Nya Stambanor är du med och skriver historia genom att bygga ny järnväg som möjliggör ökad kapacitet för gods- och persontrafiken mellan knutpunkterna Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi arbetar med helheten - från planering till genomförande och överlämning för drift och underhåll. Du jobbar i stora och komplexa projekt med kunniga kollegor och tillsammans skapar vi nya möjligheter att resa hållbart i Sverige och även ut i Europa.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-09-20

Upplysningar

Projektchef Sara Distner
0101238621

Rekryterande chef Jan Johansson
0101238713

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Viktoria Andersson
0101231176
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga