Trafikverket · Publicerad 19 sept 2019

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Arbetsuppgifter
Som projektingenjör biträder du en eller flera projektledare, bland annat genom att stödja i planering, administration och uppföljning avseende tid, kostnad, innehåll, risker, resurser, kvalitet, säkerhet, miljö och arbetsmiljö. Du medverkar även till att arbetet genomförs enligt lagar, regler, riktlinjer, förordningar samt interna arbetssätt och processer. Andra arbetsuppgifter är att stötta projektledaren i interna och externa kontakter till exempel med konsulter, entreprenörer, allmänhet, kommuner och projektets andra intressenter. Du deltar i projekt och uppdrag och utför arbetsuppgifter i överenskommelse med projektledaren. Vidare medverkar du vid bl.a. byggmöten samt ta fram underlag för att följa upp leveransen från entreprenör.

Du kommer kunna driva vissa delar självständigt inom ett projekt och även leda vissa mindre projekt i sin helhet.

Resor förekommer i viss utsträckning i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har universitets- eller högskoleutbildning (minst 180 hp alt. 120 p) med teknisk eller ekonomisk inriktning, gärna med inriktning mot byggnadsverk, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av att arbeta i projekt, t.ex. med projektledning, projektplanering eller projektadministration
  • har arbetat med ekonomi-, risk- och resultatuppföljning
  • har erfarenhet från underhåll och/eller byggande av byggnadsverk
  • har kunskap om entreprenadjuridik samt AMA-anläggning
För att lyckas i rollen har du stort intresse för såväl infrastruktur som ledarskap. Rollen ställer krav på din förmåga att kommunicera och samverka med både interna och externa parter. Du är duktig på att lösa komplexa problem och har god förmåga att prioritera ditt arbete. Som person är du flexibel och ansvarstagande, och du trivs lika bra att arbeta självständigt som i team.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Läs om våra förmåner via länken: https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/Formaner/

Vi använder främst mail för att göra utskick och kallelser, var därför noga med att skriva in rätt e-postadress och kolla din mail regelbundet under denna tid.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-10-03

Upplysningar

Rekryterande chef Fredrik Johansson
0101234695

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
3 okt 2019
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga