Trafikverket · Publicerad 7 nov

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Söker du en spännande projektledarroll där du får möjlighet att påverka västra Sveriges infrastruktur? Vi söker nu en projektledare som vill driva investeringsprojekt inom väg och järnväg.

I rollen som projektledare leder du investeringsprojekt av varierande storlek och komplexitet inom väg och järnväg. I den här rollen är ingen dag den andra lik, men gemensamt är att du ansvarar för projektets framdrift samt leder och fördelar arbetet inom projektet. Det är ditt ansvar att bevaka tids- och kostnadsaspekter och säkerställa att projektet fortskrider i enlighet med uppsatta mål. Ett viktigt bidrag i din roll är att motivera ditt projektteam och skapa en produktiv arbetsmiljö. Arbetet drivs i projektform där du samarbetar med interna specialister och externa leverantörer samt ansvarar för planering och genomförande av uppdragen. Även kommunikation med allmänhet, kommuner, media och andra intressenter är en del av arbetet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleexamen med teknisk inriktning alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom erfarenhet från anläggningsbranschen
  • är en erfaren projektledare, uppdragsledare, arbetsledare eller liknande
  • har erfarenhet av budgetering, prognostisering och ekonomisk uppföljning
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av projekt inom samhällsutveckling, exempelvis väg- eller järnvägsprojekt
  • har god förhandlingsvana och kunskaper i konsult- och entreprenadjuridik
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska
Som person drivs du av att leverera resultat som bidrar till att vi når våra mål och skapar nytta i samhället. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt och, tillsammans med andra, driver du utveckling, även den digitala, genom att ta initiativ, inspirera och engagera. Du bygger förtroende för vår verksamhet genom att kommunicera tydligt, vara lyhörd och visa tillit till andra.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-11-20

Upplysningar

Rekryterande chef Andreas Planthaber
0101230425

SACO Lennart Askling
0101231508

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
+ Läs mer om jobbet