Trafikverket · Publicerad 17 jan

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Tekniker IT

Arbetsuppgifter
Som it-tekniker inom sektion Arbetsplatsstöd kommer du arbeta som onsitetekniker på plats i Trafikverkets regionkontor och trafikledningscentraler i Göteborg. Arbetet är i en miljö med högt säkerhetsfokus och våra trafikledningscentraler är navet för att den väg- och järnvägsburna trafiken ska fungera.

Du kommer att vara ett arbetsplatsstöd och ge support och närstöd till Trafikverkets slutanvändare och dess verksamhet på kontoren med bl a arbetsplats (pc och kringutrustning), telefoni, kommunikation, skrivare, mötesrum och digitala mötestjänster. I arbetet ingår att felsöka, åtgärda, leverera och verifiera. Inom vissa områden utföra initial felsökning och vid behov vidareeskalera ärendet - allt enligt fastställda arbetssätt. Därtill inventera, dokumentera och upprätthålla reservdelslager av utrustning. Tjänsten innefattar även administrativa uppgifter och dokumentation. Vi arbetar ärendebaserat och enligt ITILs ramverk.

Du kommer även medverka i lokala verksamhetsprojekt som tekniskt stöd.

I tjänsten kan det förekomma resor till kontor på andra orter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom IT eller motsvarande kunskaper/utbildning i kombination med erfarenhet som bedöms likvärdigt.

Du har flerårig erfarenhet av att arbeta med support av arbetsplatsstöd samt inom Microsoft klientplattform, lägst Windows 7. Merparten av våra klienter har dock Windows 8.1 idag. Under 2018 påbörjas migrering från Windows 7/8.1 till Windows 10. Du har högt säkerhets- och sekretessmedvetande samt är van att jobba ärendebaserat.

Det är meriterande om du har grundläggande kunskap om ITIL som arbetssätt samt har B-körkort.

Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper och söker dig som är kundorienterad och har en god förmåga att kommunicera och samarbeta. Du är noggrann och har en förmåga att under pressade förhållanden prioritera och fatta beslut. Du ska kunna ta egna initiativ och arbeta självständigt såväl som i grupp.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-01-24

Upplysningar

Tf Sektionschef Marie Mognaschi
010-123 73 12

Saco Kjell Israelsson
010-125 7225

ST John-Åke Halldén
010-123 1409

SEKO Sven-Gunnar Billman
010-125 7255
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
24 jan
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Support