Trafikverket · Publicerad 23 okt 2020

Arbetsuppgifter
Som teknisk specialist inom elteknik kommer du ha möjlighet att påverka Stora Projekts tekniska utformning. Du kommer vara med och utveckla infrastrukturen samt stötta organisationen Stora Projekt för att lösa problem på så väl kort som lång sikt. Vara sakkunnig inom området och bidra till att projekten följer Trafikverkets ledningssystem och styrande regelverk inom ämnesområdet. Vara med i projektets alla skeden från att specificera krav, stötta våra konsulter i projektering i tekniska frågor till att ta över anläggningen utifrån de krav vi ställt. Att du följer den tekniska utvecklingen inom ditt specialistområde ser vi som en självklarhet. Du har även möjlighet att initiera och delta i utvecklings- och forskningsprojekt inom ditt område.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
 • har Teknisk högskoleutbildning om 180 hp. Alternativt har du annan utbildning (inom teknikområdet) som tillsammans med relevant arbetslivserfarenhet kan motsvara utbildningskravet - enligt oss.
 • har förståelse för elteknikens livscykel, underhållsbehov samt regelverk & standarder.
 • har god eltekniksystemkunskap inom flertalet av områdena; elkraft, reservkraft, eldistribution, belysning och kontaktledning.
Det är meriterande om du
 • har auktorisation A eller AL.
 • har civilingenjörsexamen.
 • har några års erfarenhet av kvalificerat ingenjörsarbete inom området, avseende väg- och järnvägsprojekt.
 • har god kunskap och kan hantera Microstation och liknande CAD program.
 • har praktisk erfarenhet av elteknik.
 • har god kunskap inom entreprenadjuridik och ingående delar i ett upphandlings- och entreprenadskede.
Som person är du
 • social & lyhörd.
 • självständig & initiativtagande.
 • lösningsfokuserad.
 • ordningsam och strukturerad.
Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Urvalstest och arbetsprov kan komma att appliceras i denna rekrytering.

Valbara placeringsorter: Göteborg, Malmö, Solna

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-11-06

Upplysningar

Rekryterande chef Martin Hultén
0101236907

Rekryterande chef Malika Abouhout
0101230815

SACO Lennart Askling
0101231508

SEKO Anna Carlsson
0101236055

ST Airi Larsson
0101236243
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga