Trafikverket · Publicerad 12 sept 2019

Arbetsuppgifter
Som teknisk specialist spår kommer du huvudsakligen att stödja investeringsprojekt, från planeringsfas och genom byggfas utifrån vår roll som beställare. Arbetsuppgifterna innebär bland annat framtagning av förfrågningsunderlag för konsult- och entreprenaduppdrag. Det är också du som förväntas ställa kontraktskraven och följa upp dem inom ditt specialistområde. Du ska även kunna ta ett samordningsansvar i projekt, för specialistgrupper inom teknikområdet och vara dess företrädare på möten. Som specialist har du även möjlighet att medverka i utvecklingsprojekt.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:
  • vara tekniskt stöd inom järnvägsprojekt, spårutformning och spårteknik
  • vara kunnig i bestämmelser, föreskrifter och normer samt delta i uppdateringar och framtagande av
tekniska dokument m.m.
  • följa utvecklingen och hålla dig uppdaterad inom specialistområdet
  • bidra till erfarenhetsåterföring mellan avslutade och nystartade projekt
Då vi arbetar inom ett stort geografiskt område och tillhör en nationell organisation så är resor ett naturligt inslag i vår verksamhet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en civil- eller högskoleingenjörsutbildning alternativt annan utbildning eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har kunskaper om standarder, föreskrifter och projektering inom spårutformning och spårteknik
  • har kunskaper inom entreprenad- och konsultjuridik inom anläggningsbranschen
  • har erfarenhet av arbete inom det spårtekniska området för järnväg
  • har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av spårteknik kopplat till planering, upphandling och byggande av infrastruktur
Som person ser vi att du har du god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du är initiativtagande och ser vad som behöver göras och agerar därefter. Vidare har du god förmåga att planera och strukturera och är bra på att samarbeta med andra.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-10-06

Upplysningar

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Sofi Stål
0101230628

Rekryterande chef Elin Söderström
0101232082
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga