Transdev Sverige AB · Publicerad 14 feb

Poolia söker för rekrytering till Transdevs affärsområde Buss en verksamhetsorienterad och relationsskapande HR Business Partner. Befattningen är på heltid och stationerad på vår bussdepå i Göteborg.

Vill du arbeta affärsstödjande inom HR-området i ett dynamiskt och framgångsrikt bolag? Är du kommunikativ, service-minded och drivande? Då har vi kanske ditt nästa jobb!

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då vi löpande gör ett urval för intervjuer.

Arbetsuppgifter

Du erbjuds en kvalificerad och varierande tjänst i en väletablerad organisation. I rollen som HR Business Partner kommer du driva, koordinera och administrera HR-arbetet inom affärsenheten avseende både kollektivanställda och tjänstemän/ledare.

I dina ansvarsområden ingår:
  • Kvalificerat chefsstöd, tillsammans med HR-chefen, till chefer inom affärsområdet Buss Göteborg, Borås och Eskilstuna och uppföljning av deras arbete med att coacha/motivera sina medarbetare för att utveckla sina avdelningar
  • Vara cheferna behjälplig, stödjande och sakkunnig vid exempelvis förhandlingar, rehabilitering, svåra samtal eller korrigerande åtgärder samt organisatorisk och social arbetsmiljö (OSA)
  • Ansvar för att koordinera, administrera och kartlägga behov inom kompetensutveckling, ledarskaps- och kompetensförsörjning
  • Etablera, utveckla och bevara goda relationer med de fackliga företrädarna och ge stöd till cheferna vid förhandlingar
  • Ansvar för HR inom affärerna Göteborg, Borås och Eskilstuna samt att i samråd med affärsområdets HR chef implementera centrala HR processer och metoder
  • Säkerställa efterlevnad av lagar samt företagets riktlinjer, policys och processer inom affären
  • Vara affärsområdets HR chef behjälplig inom affärsområdet (gällande medarbetarundersökning, rekrytering, ledarskap, lönerevisioner, avtalsfrågor m m)
Resor i tjänst förekommer.

Du rapporterar till affärsområdets HR chef.

Utbildning/Erfarenhet

För att lyckas i rollen har du ca 3-5 års bred erfarenhet från HR-arbete och med tidigare erfarenhet av att arbeta med konsultativt chefsstöd, rehabilitering och fackligt samarbete. Vidare har du en akademisk examen inom HR eller motsvarande. Troligen jobbar du idag som HR Business Partner, HR Specialist, HR-ansvarig eller i annan kvalificerad roll.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av branscher med hög personaltäthet och skiftarbete. Du har god kunskap inom arbetsrätt och du har erfarenhet av att ha genomfört fackliga förhandlingar både på kollektiv- och tjänstemannasidan.

Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift. Vidare har du goda kunskaper i Office-paketet.

Som person är du självgående, trivs med att arbeta operativt och ser möjligheter. Du är ansvarstagande, tar egna initiativ och har en förmåga att prioritera bland dina arbetsuppgifter. Du känner dig trygg i din roll och sätter ett stort värde i att skapa och upprätthålla relationer samtidigt som du har en hög integritet och vågar ställa krav.

Transdev vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

Vi erbjuder

Som HR BP på Transdev får du en roll i en spännande bransch som dessutom fyller en viktig samhällsfunktion. Transdev är ett företag med en uttalad ambition att vara ett trafikföretag som driver utvecklingen i branschen och arbetar aktivt med hållbara lösningar för att öka kollektivtrafiken. Våra värderingar Handling, Ansvar, Nytänkande och Samspel styr vår vardag och du blir en viktig resurs i det arbetet.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
10 mars
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga