Transdev · Publicerad 24 juni 2021

Vill du arbeta för ett marknadsledande bolag som har en samhällsviktig funktion? Är du en analytisk Business Controller som vill arbeta verksamhetsnära och kunna påverka och utgöra en viktig länk mellan verksamheten och ekonomi?

Om tjänsten:

Nu söker vi en engagerad och affärsnära Business Controller. I rollen kommer du fungera som affärstöd och arbeta med både ekonomi- och verksamhetsstyrning. Du kommer att ansvara för uppföljning av ett flertal trafikavtal inom ett av våra tre Affärsområden. Du kommer att agera som Business Partner till de kontrakts- och resultatansvariga affärscheferna. Du kommer bland annat, att medverka i budget- och prognosarbete, månadsbokslut samt uppföljning och analys av affärsområdets kontrakt. Utöver det kommer du att bidra till ständiga förbättringar för att öka effektivitet och lönsamhet.

Du ingår i ett controlling-team om 12 personer och rapporterar till Affärsområdets samordnings-controller.

I rollen ingår det bland annat att:
  • Agera Business Partner och allmänt bollplank i såväl ekonomiska frågor som operativa affärsbeslut
  • Göra analys och uppföljning av affärernas resultat, lönsamhet och operativa nyckeltal
  • Driva och medverka i budget- och prognosarbete för de trafikavtal man ansvarar för
  • Medverka i månadsbokslutet i samarbete med redovisningsavdelning och affärschefer
  • Förbättra analyser, uppföljning, rutiner och processer ur ett ekonomiskt perspektiv
  • Ta fram beslutsunderlag för diverse business case


Vem är du?

Du är civilekonom eller motsvarande med minst 7 årserfarenhet av arbete i en affärsnära controllerroll, samt en god grund i redovisning. Du behärskar Excel helt och hållet och du är systemintresserad och van vid att jobba med olika BI-verktyg. Du kan uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Som person är du analytisk, nyfiken och innovativ. Du trivs med att ha många kontaktytor. Du är kommunikativ, prestigelös och kan presentera data på ett tydligt och pedagogiskt sätt.

Du har en naturlig fallenhet för att kunna omvandla analys till handling. Du strävar hela tiden efter att hitta nya effektiva lösningar och ser företagets framgång som din egen. Du är strukturerad och noggrann i ditt arbete, trivs med att arbeta i team och du ser på förändring som något positivt. Du är proaktiv och gillar att jobba i en arbetsmiljö med högt tempo.

Vi ser gärna att du kommer från transportbranschen alt. erfarenhet från en motsvarande personalintensiv bransch.

Vi erbjuder:

Transdev Sverige med drygt 5 000 medarbetare ingår i koncernen Transdev Group, som driver persontrafik och skapar integrerade transportlösningar i 17 länder. Varje dag möjliggör våra 83 000 medarbetare mer än 10 miljoner effektiva, smidiga och miljövänliga resor världen över. Som medarbetare på Transdev får du arbeta i en spännande bransch som ständigt utvecklas och förändras och som dessutom fyller en viktig samhällsfunktion. Transdev är ett företag med en uttalad ambition att vara ett persontransportföretag som driver utvecklingen i branschen och arbetar aktivt med hållbara lösningar för att öka kollektivtrafiken. Våra värderingar "handling, ansvar, nytänkande och samspel", styr vår vardag och du blir en viktig resurs i det arbetet.

Vårt trivsamma kontor ligger ca tio minuters promenad från Partille station där kollektivtrafik och tåg passerar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Transdev vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Transdev med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Susanne Areschoug på 0701-660 803. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen):
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Vi välkomnar din ansökan!

Sökord: "Business Controller", "Controller"
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga