Västtrafik AB · Publicerad 29 mars 2021

Vi befinner oss i en transformationsfas där verksamheten byggs på agila principer i syfte att skapa värde för våra kunder och partners. Nu söker vi dig som vill vara med och möta och driva förändringen som avdelningschef för IT-Trafiksystem.

Vår avdelning IT-Trafiksystem består av ca 25 medarbetare som jobbar i team vars huvuduppgift är att tillsammans med övriga verksamheten utveckla och förvalta IT-system för trafikplanering, trafikförändringar och realtidsinformation, prognoshantering, fordon, zoner och hållplatser.

På Västtrafik är ledarskap en profession. Vi har insikt om att medarbetare som mår bra och hittar sin motivation presterar bra. Som avdelningschef har du en viktig uppgift att skapa förutsättningar för högpresterande team och medarbetare genom att visa vägen, involvera och engagera. Du kommer att driva utveckling och effektivisering av trafiksystem, coacha medarbetarna och förbättra avdelningens arbetssätt och samarbeten med övriga Västtrafik.

Rollen innebär fullt personal-, budget- och verksamhetsansvar. Du kommer rapportera till CIO och ingå i IT-enhetens ledningsgrupp.

För att lyckas i den här rollen bör du ha en relevant teknisk akademisk utbildning. Du har tidigare arbetat i en ledande position och vi ser att du har erfarenhet av agila arbetsmetoder samt verksamhetsnära mjukvaruutveckling och systemförvaltning.

Som person är du genuint intresserad av att interagera med team för att förstå deras behov för att nå sina verksamhetsmål. När det behövs jobbar du med problemlösning nära dina medarbetare för att möjliggöra deras framgång. Du är duktig på kommunikation och har lätt för att samarbeta med andra parter för att tillsammans få framåtdrift i arbetet. Vi tror att du är en trygg ledare som har förmågan att motivera och skapa förutsättningar för dina medarbetare.

Vi vill att Västtrafik ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med huvudsaklig placering i Göteborg. Resor i tjänsten till våra övriga kontor inom regionen förekommer. Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på www.maquire.se. Urval och intervjuer pågår. Vid frågor kontakta Mia Roos på Maquire, 0723-28 22 53 eller Åse Torbjär Granath på Maquire, 076-338 87 97.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Västtrafik ansvarar för kollektivtrafiken i Västsverige. Varje dag väljer över 400 000 kunder att resa med våra bussar, tåg, spårvagnar och båtar. Genom att utveckla och erbjuda hållbara resor och smarta tjänster vill vi vara det självklara valet när du reser. På så sätt bidrar Västtrafik till det goda livet i Västra Götaland och till en attraktiv och konkurrenskraftig region.Läs mer på: www.vasttrafik.se
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
19 apr 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar

Inga fler liknande jobb tillgängliga