Västtrafik AB · Publicerad 23 sept

Vi söker nu en ledare till avdelningen Strategisk Planering. Avdelningen består av 18 medarbetare som är projektledare och utredare samt strateger inom miljö, tillgänglighet, integrerad trafik och hållbarhet. Medarbetarna är kvalificerade experter och projektledare med stark kompetens inom sina områden. Exempel på projekt som pågår är Electric City, Linbana och Kombinerad mobilitet.

Uppdraget som ledare för Strategisk Planering innebär att ansvara för utveckling av framtida trafikkoncept. Avdelningen initierar och driver större utvecklingsprojekt som berör stora delar av Västtrafiks verksamhet. Vidare består avdelningens arbete i att bevaka och utreda kollektivtrafikens behov i samhällsplaneringen. Man samverkar också mycket med externa partners såsom kommuner, Trafikverket och andra trafikhuvudmän.

Som Chef för Strategisk Planering ingår du i ledningsgruppen för Utvecklingsenheten (som består av fyra avdelningar) och har personal-, ekonomi- och verksamhetsutvecklingsansvar för din avdelning. Du leder verksamheten mot Västtrafiks uppsatta mål och visioner och verkar för gott samarbete inom Strategisk Planering såväl som med övriga avdelningar inom Västtrafik.

Vi söker dig som har en akademisk examen och ett stort intresse för samhällsutveckling, hållbarhetsfrågor och ledarskap. Du har flera års ledarerfarenhet med budget- och personalansvar. Det är en fördel om du har förståelse för förutsättningarna i en politiskt styrd organisation och om du arbetat i större bolag eller i komplexa sammanhang med många kontaktytor. Vi söker dig som kan vara en förebild både internt och för våra samarbetspartners och som kan engagera och leverera resultat. Det är viktigt att ditt ledarskap präglas av personligt ansvar och omtanke kring både kunder, medarbetare, verksamhet och resultat.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där medarbetarnas olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Välkommen med din ansökan på www.maquire.se med CV och personligt brev senast den 12 oktober. Vid frågor, kontakta Christina Fredriksson 0702-71 51 40 eller Åse Torbjär Granath 0763-38 87 97.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
12 okt
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar
Rekryteringen hanteras av
Maquire Sverige AB

Inga fler liknande jobb tillgängliga