Vega HR AB · Publicerad 25 maj 2020

För vår uppdragsgivare Swedish Match söker vi nu en driven och nyfiken Projektledare som löpande ska ansvara för olika projekt som kan innefatta allt från lansering av nya eller förbättrade produkter till installation av ny teknik i en eller flera av företagets fabriker. Rollen är bred och innefattar samarbete och kontakt med olika discipliner och processer i hela företagets organisation. Tjänsten är tillsvidare på heltid och kan tillsättas 2020-09-01. Din arbetsplats kommer vara på fabriken i Göteborg men arbete sker i alla fabriker inom Europe Division; Göteborg, Kungälv, Gotland och Danmark. Antal resdagar per år uppskattas till ca 20–30 st.

Dina huvudsakliga ansvarsområden som Projektledare – Engineering & Strategic Projects
Det har hänt mycket på Swedish Match under de senaste två åren. Företaget har förvärvat flera bolag och expansion till nya marknader i Europa är under genomförande. Europe Division inom Swedish Match har också ansvar för alla rökfria produkter i hela världen, förutom USA och Kanada.
Som Projektledare – Engineering & Strategic Projects inom Supply Chain på Swedish Match kommer du att samarbeta med många olika kompetenser och kontaktytor inom och utanför koncernen. Du kommer vara delaktig i olika processer och arbeten som berör hela vår organisation, Supply Chain, Marknad, R&D och andra funktioner. Som projektledare kommer du att driva olika typer av projekt som t ex:
 • produktutveckling, med syfte att lansera nya eller förbättra befintliga produkter på den svenska och internationella snusmarknaden som ett led att nå företagets vision "En värld utan cigaretter".
 • innefattar flera av våra fabriker; som exempel att installera ny teknik eller flytta produktion av produkter från en fabrik till en annan.
Bland dina arbetsuppgifter kan nämnas:
 • Leda lanserings/renoveringsprojekt omfattande allt från förstudie och implementering till lansering.
 • Leda projekt med kontaktytor i flera av våra fabriker.
 • Driva projekt enligt fastställd projektprocess.
 • Dokumentera projektet i projekthanteringssystemet.
 • Hålla sig uppdaterad i företagets system, verktyg och processer relaterade till projektledning samt deltar i processer för vidareutveckling av dessa.
Du kommer samarbeta med sex drivna och kompetenta medarbetare, alla med olika bakgrund och erfarenheter. En fördjupad information om vilka befogenheter och vilka arbetsuppgifter som ligger i rollen får du om du går vidare i rekryteringsprocessen. Du rapporterar till chefen för Engineering & Strategic Projects

Dina egenskaper:
 • Rollen kräver hög integritet, noggrannhet och att du arbetar strukturerat och processmässigt.
 • Du måste vara lyhörd, kommunikativ och ha god erfarenhet av att kunna samverka med olika typer av aktörer på olika nivåer. Befattningen ställer även höga krav på inspirerande och drivande ledarskap där god organisationsförmåga är avgörande då många projekt drivs parallellt.
 • Du skall ha mycket god affärsförståelse och vana av att fatta beslut löpande.
 • Du har god holistisk förmåga att se helheter och lösningar.
 • Du är en trygg, prestigelös och engagerad genomförare som målmedvetet och resultatinriktat alltid tar dig till mål tillsammans med alla involverade.
 • Du har god förmåga att utifrån problem och behov prioritera rätt aktiviteter utifrån vad som är viktigt på både kort och lång sikt.
 • Du är analytisk, förändringsbenägen och har en förmåga att arbeta databaserat för att nå snabbare resultat.
 • Du är en god lyssnare som kan dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter och visa vägen för andra.
Dina kvalifikationer:
 • Vi söker dig som har en gedigen erfarenhet av att fungera som projektledare för projekt och driva dem i mål.
 • Du är högskole- eller civilingenjör, eller så har du en liknande relevant utbildning och har arbetat inom liknande roller i flera år. Erfarenhet från livsmedelsindustrin är meriterande.
 • Du har god förhandlingsvana och kan driva förändringsarbete samt utveckla verksamhet där många kontaktytor krävs.
 • Du talar och skriver flytande svenska och engelska samt har goda kunskaper Office-paketet och verktyg för projektstyrning.
 • Som en del i rekryteringsarbetet genomgår slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om sina framtida medarbetare.
Om Swedish Match:
Swedish Match är en internationell börsnoterad koncern som utvecklar, tillverkar och säljer marknadsledande produkter inom snus, cigarrer, tuggtobak samt tändprodukter som säljs över hela världen. Tillverkningen sker i sju länder och med världskända varumärken, hundraårig kunskap, innovation och råvaror av högsta kvalitet följer man rådande samhälls- och konsumenttrender noga. Swedish Match aktie är noterad på NASDAQ OMX Stockholm (SWMA) och koncernens försäljning 2019 var 18 220 MSEK och vinsten var 5 307 MSEK. Antalet medarbetare var 2019 i genomsnitt 6 270 st och huvudkontoret ligger i Stockholm.
Mer information om företaget och dess varumärken finns på www.swedishmatch.se

Se gärna filmen om hur snustillverkning går till från frö till dosa på Swedish Match i Kungälv: https://www.swedishmatch.se/snusakademin/tillverkning/

Vad kan Swedish Match erbjuda dig?
Swedish Match fokuserar på sitt arbetsgivarvarumärke ur flera perspektiv för att säkerställa att bolaget behåller och attraherar en stark bas av duktiga ledare och medarbetare. Det är det egna arbetsresultatet och intresset som avgör hur ledare och medarbetaren utvecklas och vill gå vidare i sin karriär. Som global aktör strävar företaget också efter att skapa ett stimulerande internationellt arbetsklimat och många av de högre befattningarna tillsätts med fördel genom internrekrytering. Swedish Match erbjuder ett spännande och ansvarfullt arbete, med en gedigen introduktion för rollen. Du kommer att arbeta i en trevlig och modern arbetsmiljö med inspirerande och kunniga kollegor. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Göteborg.
I rollen ingår även en del tjänsteresor med ca 20-30 redagar främst i Sverige och Danmark. Marknadsmässiga lönevillkor med personalförmåner ingår.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Professionella, jordnära, trevliga och duktiga på att hitta rätt, snabbt
Har dessa egenskaper stor betydelse för dig när du väljer rekryteringspartner?
Vi på Vega HR AB hjälper framgångsrikt våra kunder inom privat näringsliv och offentlig verksamhet med att rekrytera eller hyra ut rätt chef, specialist och medarbetare.

Besök vår hemsida www.vegahr.se för mer information om oss och vårt erbjudande. Du kan också kontakta Anette Norling på 0706-286660 eller via mail: anette.norling@vegahr.se

Välkommen!
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga