Veni Metering · Publicerad 13 okt 2021

Om rollen och om oss:
Då vi är inne i en dynamisk och expansiv fas med enorma möjligheter till utveckling för både Dig, VENI Metering och våra kunder söker vi nu efter en driven och framåtlutad säljande affärsutvecklare som vill vara med och lyfta bolaget till nya nivåer. Vill du vara med och bygga upp ett nytt affärsområde hos oss där du får möjlighet att skapa och utveckla vårt erbjudande mot nya kundsegment så tycker vi att du ska läsa vidare.

Som Affärsutvecklare & Strategisk säljare hos VENI Metering kommer du att ansvara för den svenska marknaden där koncernen gör en stor satsning för att öka sin tillväxt betydligt. Som främsta representant i Sverige ansvarar du för VENI Meterings inriktning på fastighetsmarknaden och kommersiella fastigheter.

Du kommer att stärka VENI Meterings position med särskilt fokus på relationer till våra kunder - större fastighetsägare i Sverige. Du kommer att sälja tjänsten: Metering Management till fastighetsägare inom kontorsbyggnader och köpcenter. Du har lätt för att se och förstå kundens behov av en teknisk lösning som innefattar rapportering administration och fördelning av energirelaterade kostnader samt kunna ge support till hyresgäster.

VENI Energy Groups verksamhet är organiserat genom en matris, som skiljer sig åt något mellan de olika affärsområdena. Det krävs och förväntas därför att du fungerar som en integrerad del av koncernen, samarbetar tätt med säljarna för de olika affärsområdena, och kontinuerligt anpassar ditt fokus och din arbetsinsats för att säkra en lönsam tillväxt i koncernen.

Vidare kommer du att ansvara för:
 • Marknadsföring, bokning och fältförsäljning till större fastighetsägare
 • Kartläggning av målgruppens behov
 • Förhandla fram kontrakt som vederbörande ansvarar för att följa upp och äga efter slutförande
 • Uppföljning av befintliga storkunder
 • Delta i utveckling av kunder och segment
 • Utveckla marknadspositionen i Sverige, baserat på befintlig verksamhet och med stöd från organisationen i Sverige och Norge
 • Tätt samarbete med projekt och drifts-avdelningen i Norge
 • Effektiv lösning av ad hoc-uppgifter
Kvalifikationer och personliga egenskaper:
 • Lång erfarenhet inom fältförsäljning och van att jobba B2B
 • Företrädesvis kompetens inom drift av kommersiella fastigheter, helst ur både kommersiell och teknisk synvinkel. Du har ett nätverk bestående av kontaktpersoner från fastighetsbolag, flera kommersiella byggnader
 • Teknisk & IT-kompetens för att förstå möjligheterna för vad vi kan erbjuda i form av olika typer av anläggningar samt IT-verktyg som används i den dagliga driften och det vi kan erbjuda kunden
Du har viljan och förmågan av att skapa rätt möjligheter för oss och våra kunder genom konsultativ försäljning med C-level beslutsfattare. Du har en stark egen drivkraft kombinerat med en utpräglad vilja att göra affärer. Vi tror att du har en teknisk/IT-kompetens samt ett affärsmannaskap så att du kan designa och inse kundens behov utifrån de olika lösningar vi tillhandahåller. För dig är det en självklarhet att bilda din egen uppfattning om hur du bäst angriper marknaden.

Vi erbjuder
 • Ett fritt och omväxlande arbete där du själv kan vara med och påverka din arbetssituation i hög grad
 • Ställningen innebär reseverksamhet
 • Nytt kontor på Norra Ågatan 32, Mölndal
 • God fast lön och säljbonus
 • Positionen erbjuder goda möjligheter för personlig utveckling och tillväxt i en spännande, offensiv och utvecklingsorienterad miljö
 • Du ansvar över din egen försäljningsbudget.
Med oss får du kliva in i en snabbrörlig miljö i ett starkt, etablerat bolag. Är det dig vi söker? Då är du varmt välkommen med din ansökan.

I denna rekrytering samarbetar vi med Kristin Selander på SalesOnly. För att du som kandidat skall få bästa möjliga kandidatupplevelse, ber vi dig ödmjukt att söka tjänsten i ett första steg så kommer ansvarig rekryterare ta kontakt med dig om du har en matchande profil för tjänsten. Alla intervjuer kommer under rådande omständigheter ske via video - med ett fysiskt möte med slutkandidat innan anställning. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen.

Om Veni Metering:
VENI Metering är en del av VENI Energy Group med över 40 000 företagskunder i Sverige, Finland och Norge, med en total årlig förbrukning på över 8 miljarder kWh.

VENI Metering hanterar alla olika typer av lösningar och kan skräddarsy en lösning utefter kundens unika behov. VENI Metering levererar tekniska energilösningar för fastighetsbranschen. Vi hanterar bland annat energifrågor, fördelning, fakturering och mätning av energiförbrukning i kommersiella fastigheter med flera hyresgäster. Målgruppen för VENI Meterings tjänster är köpcenter, kontorsfastigheter, industriparker och övriga kommersiella fastigheter med flera hyresgäster. VENI Metering etablerades i 1996 och administrerar el till mer än 200 fastigheter i Norden.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
30 nov 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Försäljning

Inga fler liknande jobb tillgängliga