Vitrolife Sweden AB · Publicerad 13 okt 2021

Vill du vara en del av visionen "to fulfil the dream of having a baby?" Vitrolife söker dig som vill ta dig an rollen Accounting Manager. Som Accounting Manager kommer du vara en del av Finansfunktionen i Sverige och har ansvar för tre personer; två inom Kundreskontra och Levreskontra samt en Senior Accountant. Tillsammans ansvarar ni för den löpande redovisning, skatte-och momsfrågor, bokslut mm relaterat till de bolag som administreras inom gruppen. I uppgifterna ingår, utveckling av ekonomiprocesser samt automatisering/robotisering.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Accounting Manager:
 • Löpande redovisning
 • Avstämningar
 • Månads- och årsbokslut, inklusive årsredovisningar
 • Momsrapportering
 • Skatteberäkningar och deklarationer i legala enheter
 • Implementation av nya redovisningsregler
 • Planering och genomförande av extern revision
 • Övrig ekonomiadminstration
Tjänsten kommer även att handla om att effektivisera vår bokslutsprocess för legal rapportering samt att se över eventuell in-/outsourcing av vår ekonomiadministration för de legala enheter man ansvarar för. Det pågår ett omfattande initiativ inom koncernen kring digitalisering och det påverkar även finansavdelningen med möjligheter inom bla. affärssystemsbyte, robotisering mm.

Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig har universitetsexamen inom Ekonomi/redovisning med minst fem års arbetslivserfarenhet av kvalificerad redovisning på bolag, alternativt som revisor på någon av de större revisionsbyråerna Det är meriterande om du har arbetat som projektledare eller varit med och drivit förändringsprojekt inom t ex byte av affärssystem. Det är framför allt ditt intresse av förändringsarbete och effektivisering av processer samt din vilja att utvecklas som kommer att få dig att trivas i rollen. Då vi är ett internationellt företag är det viktigt att du talar och skriver svenska såväl som engelska obehindrat. Har du erfarenhet av Jeeves e.dyl ERP-system är det meriterande.

Personliga egenskaper:

Som person är du analytisk och noggrann. Du tar ansvar hela vägen för ditt område och du tycker om att arbeta med ständiga förbättringar. Du är van att arbeta både självständigt och tillsammans med andra, du trivs med att ta initiativ och uppnå resultat av hög kvalitet. I denna roll samarbetar och stöttar du både kollegor och externa redovisningsbyråer då en del av arbetet är outsourcat, därför är det viktigt att vara en lagspelare och ha en god kommunikativ förmåga.

Vad erbjuds du hos Vitrolife?
 • Du erbjuds en roll på ett spännande globalt bolag i tillväxt där du som individ gör skillnad. På Vitrolife känner vi en stolthet för våra produkter och vår vision.
 • En dynamisk arbetsplats där du möter medarbetare från hela världen som arbetar passionerat för att utveckla Vitrolife.
 • En utvecklande roll som Accounting Manager på vårt huvudkontor.
Placeringsort: GöteborgOm Vitrolife


Vitrolife är en internationellt verksam medicinteknisk koncern. Vitrolife utvecklar, producerar och marknadsför produkter för fertilitetsbehandling. Vitrolife har cirka 420 anställda och bolagets produkter säljs på ca 110 marknader. Huvudkontoret ligger i Göteborg och ytterligare kontor finns i Australien, Belgien, Danmark, Frankrike, Italien, Japan, Kina, Storbritannien, Tyskland och USA. Vitrolife-aktien är noterad på NASDAQ Stockholm. Läs mer på www.vitrolife.com

I denna rekryteringsprocess samarbetar Vitrolife med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind Susanne Areschoug 0701-660803 eller Anna Feldt 0701-660830. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen):
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Accounting Manager, Financial Manager, Redovisningschef
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga