Volvo Lastvagnar · Publicerad 6 dec 2021

Genom denna roll blir du en del av Volvokoncernen med 100.000 anställda runt om i världen, alla stolta över vår tillhörighet men med väldigt olika uppgifter. På Tuvefabriken är vi 2000 anställda med ett gemensamt mål; att bygga världens bästa lastbilar. Det är ett högt mål, men vi vet att det går, att var och en av oss har möjligheten att göra skillnad. Faktum är att vi vill - kanske till och med kräver - att du också har viljan att förbättra dig själv, dina kollegor och vår organisation varje dag. Det är så vi fortsätter utvecklas och ligga i framkant.

Vad ska du göra?

I rollen som Talent Acquisition Specialist hos oss är du med och bygger en helt ny rekryteringsfunktion med höga ambitioner. Vi vill vara det självklara valet och rekrytera de bästa lastbilsbyggarna samtidigt som vi sprider en förstklassig kandidatupplevelse till alla vi kommer i kontakt med. Du kommer arbeta med intern och extern rekrytering av medarbetare till produktionen.

Intern rekrytering

Vi jobbar aktivt med att kunna erbjuda våra medarbetare nya utmaningar och uppgifter. I coachande samtal är du involverad i medarbetarnas ambitioner och målsättningar. Genom en nära dialog skapar vi grunden för en ökad kompetensflexibilitet och ett utvecklande arbetsliv för våra medarbetare. Vi har en målsättning att tillsätta fler rekryteringar genom intern rörlighet.

Extern rekrytering

Du ansvar för det operativa utförandet av rekrytering till produktionen. I den externa rekryteringen kommer du vara delaktig i att skapa en process med fokus på kvalitet och effektivitet. Tillsammans med rekryterande chefer i produktionen arbetar du för att attrahera och rekrytera de bästa lastbilsbyggarna på marknaden.

Vem är du?

Vi letar efter dig som är proaktiv och nyfiken på förbättringar. Du utmanar gamla sanningar och har förmågan att få med dig andra att testa nytt. Du är en inkluderande person som sätter attityd och kompetens först, har ett coachande förhållningssätt och får ofta frågan att hjälpa eller stötta en kollega. Du drar lärdom av erfarenheter från omgivningen och använder den för att hela tiden bli bättre samt utveckla andra genom utbildning och feedback.

Vi vill att du ska tro lika starkt på detta som vi gör. Att med högt satta mål, stort engagemang och världens bästa kollegor kan vi nå hur långt som helst.

För att få bästa förutsättningar att komma in i tjänsten tror vi att du har arbetat ett par år med rekrytering. Vi ser gärna att du har erfarenhet av industriell verksamhet och volymrekrytering, men saknar du just detta men allt annat känns rätt ska du inte låta det stoppa dig från att söka. Vi vill att du har erfarenhet av ett eller flera rekryteringsverktyg och har ett intresse och fallenhet för digitala hjälpmedel.

Vilka är vi?

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer under de ledande varumärkena Volvo, Renault Trucks, Mack, Eicher, SDLG, Terex Trucks, Prevost, Nova Bus, UD Bus och Volvo Penta.

Volvo Group Trucks Operations utför all produktion av koncernens motorer och växellådor och all produktion av Volvo-, Renault- och Mack-lastbilar. Organisationen ansvarar för att förse koncernens kunder med reservdelar och för att konstruera, driva och optimera logistik- och försörjningskedjan för alla varumärken, produktionsanläggningar och distributionscenter där Volvokoncernen bedriver verksamhet. Hos Volvo Group Trucks Operations blir du en del av ett sammansatt team med mycket skickliga yrkesmänniskor som arbetar med passion, litar på varandra och inte räds förändringar för att ligga steget före. Vi gör våra kunder till vinnare.

Vill du veta mer?

Den här rekryteringen genomför vi i samarbete med Wise Professionals. Du kommer att få svara på ett antal urvalsfrågor i samband med din ansökan samt genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i processen. Du kommer initialt att bli erbjuden en konsultanställning via Wise Professionals under 2022 för att därefter ha goda möjligheter till en anställning hos oss på Volvo Trucks.

Har du frågor om rekryteringen kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Martin Jerrskog på martin.jerrskog@wise.se. Du är varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt då dessa hanteras löpande.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga