Wangeskog Hyrcenter · Publicerad 11 okt 2021

Wangeskog är ett värderingsstyrt tillväxtbolag med ett löfte till sina kunder: "Vid din sida, från start till klart." Ett bra bygge kräver tillit. Vi ser till ditt bästa. Vi vill vara mer än din leverantör - vi vill vara din samarbetspartner. Du ska få raka och tydliga besked. Vi är lösningsorienterade och flexibla. Att varje dag göra allt för våra kunder inger en stolthet. Vi fixar det mesta. Påtår ingår.

Tjänsten som HR-chef är ny och rollen innebär initialt att utveckla befintliga HR-processer, policys och rutiner. Du skapar struktur och bygger en HR-plattform med fokus på att optimera roller och processer i bolaget kopplat till verksamheten och nuvarande arbetssätt. Du blir ett verksamhetsnära stöd, främst till regioncheferna, övriga ledare och medarbetare i allt från arbetsrättsliga frågor, stöd vid rehab, svåra samtal, förhandlingar och ledarutvecklingsfrågor. Rollen är både operativ och strategisk där du blir ett viktigt bollplank i ledningsgruppen kring Wangeskogs fortsatta tillväxtresa och tillväxtstrategi. Som HR-chef blir du en ambassadör och nyckelperson i utvecklingsarbetet kring värderings- och kulturarbetet i detta service, affärs- och entreprenörsdrivna bolag. Som HR-chef ingår du i ledningsgruppen och rapporterar till VD.

Dina arbetsuppgifter:
  • Utveckling av policys, mallar och rutiner
  • Skapa struktur, ordning och reda i HR funktionen
  • Verksamhetsnära stöd till bolagets ledare
  • Ansvar för arbetsmiljö och arbetsrätt
  • Ansvar för att proaktivt arbeta med att kartlägga kompetensbehov och kompetensutbud och utbildningsfrågor
  • Stöd i utveckling, avveckling och rekrytering av medarbetare och chefer
  • Kultur- och värdegrundsarbete
Vi söker dig med flera års erfarenhet att arbeta brett med HR-frågor som generalist och/eller HR-chef, gärna från flera olika branscher där både tjänstemän och kollektivanställda finns representerade. Du har god rutin att bygga upp och implementera HR-rutiner där arbetsrätt och arbetsmiljöfrågor är din bas. För dig är det självklart att arbeta verksamhetsnära och stötta i alla förekommande personalfrågor. Du är van att leda och driva förändringsarbete och du rör dig lätt mellan både strategiska och operativa arbetsuppgifter. Har du examen inom personal/HR är det meriterande likväl som erfarenhet från entreprenörsledda bolag. Som person är du strukturerad och organiserad. Du kan vara tydlig och beslutsmässig likväl som du är inlyssnande. Du har hög motivation och driv framåt, trivs i en stödjande och serviceinriktad roll och sätter värde i att bygga och driva kulturfrågor.

Välkommen med din ansökan på www.maquire.se senast den 24 oktober, men gärna tidigare. Vid frågor kontakta Mia Roos på 0723-28 22 53 eller Åse Torbjär Granath på 076-338 87 97.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Wangeskog Hyrcenter AB är en stark partner inom maskinuthyrning på den svenska marknaden med många års erfarenhet. Vi är idag Sveriges enda privatägda maskinuthyrare som är rikstäckande med drygt tjugofem lokala hyrcenter från Trelleborg i söder till Kiruna i norr. Wangeskog ingår i den familjeägda koncernen AB Gullringsbo Egendomar vars rötter återfinns inom bygg- och fastighetsbranschen.

Wangeskog vänder sig till den professionella marknaden inom bygg, anläggning, industri och energisektorerna. Kundbasen är bred och består av såväl privata som offentliga företag. Läs gärna mer på www.wangeskog.se
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
24 okt 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
HR & Personal
Underkategori
Personalchef

Inga fler liknande jobb tillgängliga