Försvarsmakten · Publicerad 7 sept

Är du den vi söker?
Har du ett intresse och en vilja att driva arbetsmiljöfrågor? Har du tidigare arbetat på en HR-avdelning eller med HR-frågor? Sporras du av utmaningen att driva arbetsmiljöfrågor i en ny organisationsenhet? Trivs du med att identifiera och genomföra förbättringar i en organisation i ständig utveckling? Då kan du vara den vi letar efter!

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som arbetsmiljöhandläggare kommer du att vara funktionsansvarig gällande arbetsmiljöarbetet. Din roll är att samordna och utveckla det systematiska arbetsmiljöarbetet, synliggöra dessa frågor inom förbandet samt stötta i vår uppföljning. Du har en viktig roll som stöd till chefer i både det systematiska arbetsmiljöarbetet och enskilda arbetsmiljöfrågor. Du kommer även att samverka med skyddsombud och företrädare för både verksamsäkerhetsfrågor och Företagshälsovården. I rollen som handläggare följer och deltar du aktivt i utvecklingen av det systematiska arbetsmiljöarbetet och sammanställer statistik samt svarar för utbildning och information. Du har en viktig roll i arbetet med förbandets skyddskommitté.

Arbetet är utåtriktat med många kontakter mot både chefer, skyddsombud och kollegor i försvarsmakten. Befattningen ingår i lokala HR avdelningen och som medarbetare på HR avdelningen förväntas du kunna arbeta med generella HR-frågor utöver arbetsmiljöområdet.

Vidare kommer du att:
Stödja chefer, på alla nivåer, i det systematiska arbetsmiljöarbetet
Samordna, utveckla och följa upp regementets systematiska arbetsmiljöarbete
Delta i utredningar av arbetsmiljörisker, tillbud och olyckor, föreslå åtgärder samt följa upp handlingsplaner
Planera och genomföra arbetsmiljöutbildning för anställd personal
Sammanhållande för likabehandling- och diskrimineringsfrågor

Kvalifikationer
Relevant utbildning inom arbetsmiljö/HR
Dokumenterad arbetslivserfarenhet av fysisk och psykosocialt arbetsmiljöarbete
God kunskap om aktuell lagstiftning och riktlinjer avseende arbetsmiljö
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Du har förmåga att se möjligheter och utvecklingsområden. Du har lätt för att kommunicera i tal och skrift och att få människor med dig samt skapa förtroendefulla relationer. Det krävs också att du har en hög integritet, är lyhörd och har en god förmåga att arbeta strukturerat. Du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Meriterande
Erfarenhet från arbetsmiljöarbete inom Försvarsmakten eller annan offentlig myndighet
Erfarenhet av SAP
Tidigare arbetslivserfarenhet av HR-arbete

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av HR-chef Håkan Johansson 070-695 97 68 eller AnnSophie Brezén HR-Specialist Rekrytering 0729-93 35 97

Övrigt
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Arbetsort: Gotland

Fackliga representanter:

Fackliga representanter
OFR/O Karl-Johan Boberg
OFR/S Freddy Tullgren, 08-402 40 02
SACO Catarina Malmrot
SEKO Thomas Klasson

Samtliga ATO utom OFR/S nås via växeln på 0505-45 10 00

Välkommen med din ansökan senast 2018-09-23, din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev som beskriver på ett motiverande sätt varför du är lämplig som kandidat på denna befattning.

Arbetsmiljö; hr; miljö;
Gotlands Regemente P 18 är Sveriges nyaste förband. Det upprättades 1 januari 2018 och regementet kommer under en uppbyggnadsperiod att växa med både personal och förmågor. Huvuduppgiften är att forma en ledningsstruktur som kan samordna, utveckla och leda krigsförbanden på Gotland samt att utveckla totalförsvaret tillsammans med det civila samhället. Ytterst handlar det om att stärka försvaret av Gotland och Sverige genom att skapa en tröskel med starkt avhållande effekt.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga