Försvarsmakten · Publicerad 16 mars 2020

Har du erfarenhet som tekniker eller mekaniker? Har du ett allmänt teknikintresse och tycker om att jobba varierat? Då kan detta vara ett spännande jobb för dig!

Vad kan vi erbjuda dig

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ta eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella med det privata.

Markverkstäderna (MvE) är en enhet med cirka 800 medarbetare, som har verksamhet på 21 orter inom Sverige. MvE lämnar tekniskt systemstöd och utför huvudsakligen underhåll på Försvarsmaktens markmateriel och flygbasmateriel men har även externa kunder. Detta innebär underhåll i form av tillsyner, modifieringar och inte minst reparationer. Även tillverkning och demontering/skrotning ingår i Markverkstädernas uppdrag.

Mv Syd är en regional avdelning infom FMTS MvE med cirka 100 medarbetare, som bedriver verksamhet i Revingehed, Ronneby, Karlskrong och på Tofta.

Arbetsuppgifter

Som vapentekniker kommer du huvudsakligen att arbeta med förebyggande/avhjälpande underhåll/reparationer av vapen och optik. Du ingår i en grupp med ca 10 medarbetare och rapporterar till sektionschefen. Då avdelningen också kommer att stötta övriga orter inom Mv Syd, så ingår en del resor i tjänsten.

Kvalifikationer
  • Lägst fullgjord två- eller treårigt gymnasium med inriktning mot teknik eller motsvarande, alternativt kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig.
  • Då arbete med härdplaster förekommer vid markverkstaden är det viktigt att du ej är allergisk mot härdplaster.
  • Lägst B-körkort
Meriterande
  • Du har tidigare erfarenhet av arbete som tekniker eller mekaniker inom liknande område
  • Erfarenhet av underhåll på vapen, optik eller finmekanik
  • Erfarenhet från försvarmakten och dess rutiner är önskvärt
  • Erfarenhet och kunskap av verkstadsdrift och materielunderhåll i Försvarsmakten
  • Truckkort
Personliga egenskaper
Du är en lagspelare som arbetar bra självständigt likväl som i grupp. Som vapentekniker är du strukturerad, beslutsam samt gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Du är flexibel och kan med lätthet ställa om ditt fokus och anpassa dig i en föränderlig miljö. Vi söker dig som har en positiv attityd till arbetet och verksamheten. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet!

Övrigt
Arbetet medför krav på resor i tjänsten.
Tjänsten är en civil befattning och inleds med 6 månaders provanställning.
Flexibla arbetstider kan komma att tillämpas.

Vid frågor kring tjänsten ber vi dig kontakta sektionschef Ann-Louise Almgren, 070-148 1127

Fackliga representanter kontaktas via tfn 035-266 20 00

SACO: Bengt Blom

OFR-S: Fredrik Nordahl

SEKO: Gerard Woll

OFR-O: Anders Norén

Vi vill ha din ansökan senast 29 mars.

Din ansökan ska innehålla CV samt ditt ansökningsbrev där du motiverar varför just du är rätt person för denna befattning.

Du är varmt välkommen med din ansökan!

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga