Försvarsmakten · Publicerad 7 okt

Systemtekniker inriktning tekniskbevakning

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer främst att bestå av drift och underhåll av IT-system, medverkande vid nyinstallationer, uppföljning och dokumentation. Du kommer i ditt arbete att syssla med allt från kundkontakt till arbete med serverutrustningar, nätverkskomponenter och förbindelser. Att kunna medverka i utbildning och hålla lektioner ingår i arbetsuppgifterna. Med anställning följer även nationell och internationell arbetsskyldighet samt skyldighet att krigsplaceras och att delta i utbildning och övningar. Som systemtekniker kommer du även att fungera som vakthavande systemoperatör enligt fast lista H24/7

Kvalifikationer
  • Du har grundläggande IT-utbildning eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdiga samt några års erfarenhet av arbete som drifttekniker med fokus på säkerhet och noggrannhet.
  • Erfarenhet av serverdrift och driftsupport av Windowssystem.
  • Du har grundläggande kunskaper inom nätverksteknik.
  • Du skall ha goda kunskaper i svenska och engelska.
  • B-körkort och tillgång till bil fordras.
Meriterande
  • Kunskaper och erfarenhet av Försvarsmaktens IT-system och infrastruktur.
  • Kunskaper inom området larm och bevakningssystem samt inpasseringssystem.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som har engagemang, är serviceinriktad och har lätt för att ta kontakt med människor. Du är en positiv och en god lagkamrat. Du är noggrann och strävar efter resultat av hög kvalité. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas).
Tillträde enligt överenskommelse.
Placeringsort: Bålsta.
Beredskap och nattjänstgöring förekommer i tjänsten.
Vi strävar efter jämställdhet och välkomnar därför sökande från båda könen oberoende av etnisk bakgrund.
Intervjuer kommer att genomföras löpande.

Upplysningar lämnas av avd Chef Bo Johansson och systemledare Jörgen Norrman 018-280331.

Fackliga företrädare
SACO Mika Laitanen
OFR/S Clarence Arnstedt
OFR/O Håkan Larsson
SEKO Hans Monthan
Samtliga nås via Försvarsmaktens växel 0505-451000

Välkommen med din ansökan bifogat personligt brev, cv och löneanspråk senast 2016-10-31.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga