Gyproc, Saint-Gobain Sweden AB · Publicerad 7 juni 2021

Saint-Gobain är en världsledande aktör som designar, tillverkar och distribuerar material och lösningar som är viktiga för vårt välbefinnande - både nu och i framtiden. Globalt finns Saint-Gobain i 67 länder med över 170 000 anställda.

Till Gyproc, som ingår i Saint-Gobain Sweden AB, söker man nu en erfaren projektledare till den nordiska avdelning för Product Management and R&D. Detta är en roll för dig som trivs med att vara en nyckelperson, som gillar att ta ansvar och som vill driva utvecklingsprojekt inom Norden. Hos Gyproc finner du en innovativ och modern arbetsplats där man ständigt strävar efter att uppnå minsta möjliga miljöbelastning och ett effektivt utnyttjande av energi.

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos Gyproc.

Varför Gyproc?

Medarbetarna är en viktig resurs i Gyproc och man är mån om att skapa bra och flexibla ramar, såväl arbetsmässigt som socialt. Som företag lägger man dessutom stor vikt vid frihet under ansvar och att man har det bra på jobbet och med varandra. På Gyproc är man stolt över den erfarenhet och kompetens som finns inom organisationen och man sätter en ära i att ständigt utvecklas och förbättras.

På fabriken i Bålsta genomför man dagligen säkerhetsinspektioner för att säkra att de anställdas arbetsförhållanden är så säkra som möjligt. Varje år genomför man även utvecklingssamtal med medarbetarna där individens utvecklingsmöjligheter och önskemål diskuteras och följs upp. Gyproc utför dessutom regelbundet medarbetarundersökningar för att identifiera områden som kan förbättras.

Arbetsbeskrivning

Som Project Manager Board Innovation är du en nyckelperson och huvudansvarig för att driva utvecklingsprojekt för Saint-Gobain Sweden nordiska länders gipsverksamheter. Tjänsten ingår i avdelningen Gyproc Product Management and R&D Nordics.

Dina arbetsuppgifter består av att planera, genomföra och följa upp utvecklingsprojekt av produkter och formuleringar av gipsskivor i nära samarbete med Saint-Gobains gipsverksamheter i Bålsta, Kalundborg, Fredrikstad och Kirkkonummi. Utvecklingsprojekten följer Saint-Gobains Stage and Gate process där bland annat planering, genomförande och utvärdering av tester, förbättring av testmetoder och dokumentation av resultat samt slutproduktens egenskaper är en del. Det innebär också att du kommer att delta och stötta i utvecklingsprojekt som drivs av dina kollegor samt till en vis del praktiskt arbete vid genomförande av tester i utvecklingsprojekt.

I rollen förväntas du att bidra till utvecklingen av nya produkter och att tillämpa ny teknik för att komma med idéer till nya projekt. Du kommer även att ansvara för Saint-Gobains produktspecifikationer för skivor tillverkade inom Gyproc Skandinavien. I rollen är det viktigt att bygga och upprätthålla en god kontakt och samarbete med så väl lokala som globala kontakter inom Saint-Gobains gipsverksamhet.

Tjänsten är placerad vid fabriken i Bålsta och du rapporterar till Manager Product Management and R&D Nordic & Baltic Region. I tjänsten ingår en viss mån av resor, primärt inom de nordiska länder, men även Europa.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en universitetsutbildning inom det tekniska området, förslagsvis en MSc, gärna inom kemi, alternativt fysik eller samhällsbyggnad och minst fem års arbetslivserfarenhet inom R&D eller liknande. Vidare ser vi utbildning och/eller erfarenhet av projektledning och praktiskt laboratoriearbete som en nödvändig bakgrund för rollen. Har du erfarenhet från bygg- eller processindustri ser vi det som ett plus. Du behöver också behärska svenska och engelska flytande i tal och skrift för att kunna utföra ditt arbete.

För att trivas i rollen har du ett genuint intresse för kemi och byggtekniska problemformuleringar. Du tycker om att arbeta operativt och strategiskt, motiveras av att driva utvecklingsprojekt och ser potential i både teknik och material. Vidare är du nyfiken, noggrann, strukturerad och engagerad i ditt arbete. Du är duktig på att kommunicera och att samarbeta samt är van vid att ha många kontaktytor, både internt och externt, på både svenska och engelska.

Information och ansökan

Ansökan görs via www.axoconsulting.se. Ring eller mejla Olle Öijen ansvarig rekryteringskonsult om du har frågor; olle.ojien@axoconsulting.se eller telefon 079-337 33 17. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper i den här rekryteringen.

Om Saint-Gobain Sweden

Saint-Gobain Sweden är en världsledande aktör inom samhällsbyggnad, utvecklar, tillverkar och marknadsför byggmaterial med hög prestanda, innovativa lösningar på utmaningar som tillväxt, energieffektivitet och miljöskydd. Saint-Gobain Sweden AB är företaget bakom varumärkena Dalapro, Gyproc, ISOVER och Weber. Saint-Gobain Sweden AB tillhör Byggnadsämnesförbundet och har kollektivavtal med IF Metall, Unionen, Sveriges Ingenjörer och Ledarna.

Om Saint-Gobain Sweden, Gyproc

De första gipsskivorna på den svenska marknaden importerades från England i slutet av 20-talet. 1957 började Svenska Gyproc AB att tillverka gipsskivor i Varberg och 1964 byggdes fabriken i Bålsta. Gyproc erbjuder bred kompetens och flexibla lösningar för ljudisolering, brandskydd och fuktresistens för en sund och god inomhusmiljö. På Gyproc arbetar cirka 135 anställda och huvudkontoret och produktion ligger i Bålsta, nordväst om Stockholm.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
1 juli 2021
Ort
Håbo
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga