Försvarsmakten · Publicerad 26 nov 2020

Har du några års arbetslivserfarenhet av arbete i en ledande befattning? Är du en kommunikativ ledare som motiverar och förser andra med befogenheter för att uppnå gemensamma mål.

Hos FMLOG Försörjning får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata. Du kommer arbeta på FMLOG Försörjning som anskaffar, lagerhåller, vidmakthåller och avvecklar förnödenheter åt Försvarsmakten. Logistiken ska vara effektiv och innebära en hög tillgänglighet för alla typer av förnödenheter runtom i hela Sverige, det innebär att planering och kundsupport också är viktiga delar i vårt arbete.

Målet för sektionen är att förrådshålla specifik materiel för Försvarsmakten. Planera, stödja och följa upp produktion på lagret som lagervård, lagerytor, förrådsunderhåll och avveckling. Sektionen har 5 anställda.

Ditt arbete som sektionschef
Som sektionschef leder du personalen inom sektionen samt följer upp ekonomiska och arbetsmiljömål. Du återrapporterar genomförd verksamhet minst en gång per månad till avdelningschefen. Som sektionschef ska du utifrån gemensamma mål entusiasmera och stödja medarbetare. Genom tydlig kommunikation tar du initiativ för att nå målen och vid behov vidtar du åtgärder för att nå dit. Viss tid kommer du att arbeta operativt i verksamheten.

Kvalifikationer
Du har lägst gymnasieutbildning med viss arbetslivserfarenhet.
Dokumenterad ledarskapserfarenhet med personalansvar.
Kunskaper inom logistik och data.
Då resor förekommer krävs B-körkort.
Du har även god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal såväl som i skrift.

Meriterande
Det är en fördel om du har kunskaper i LIFT och SAP (PRIO).
Om du även har kunskaper om Försvarsmaktens materiel kommer du ha nytta av det i ditt arbete som sektionschef.
Som chef ser vi att du har god förmåga till att leda, planera och följa upp verksamheten.
Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbetat som chef, men det viktigaste är att du har en god förmåga att leda och motivera din personal och att du genom ett gott ledarskap skapar engagemang och delaktighet.

Personliga egenskaper
Du har god samarbetsförmåga och är lyhörd samt ärlig i din kommunikation med andra. Du tar initiativ och uppnår resultat och visar prov på gott omdöme samt har god förmåga att ta beslut. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som har god förmåga att motivera dina medarbetare och bidra positivt till verksamhetens utveckling.

Upplysningar
Vid frågor om tjänsten ber vi dig att kontakta Mikael Andersson, Avdelningschef på telefonnummer 0589-407 42

Fackliga representanter
Madelene Ekholm SEKO
Pernilla Kjellgren SACO
Håkan Antonsson OFR/S
Samtliga nås via växeln på 0589-40 400.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Arbetsplatsen är mellan Hällefors/Nora
Tillträde snarast enl. ök.

Låter det intressant?

Välkommen med din ansökan senast 2020-12-20.

Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler jobb från Försvarsmakten tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga