Försvarsmakten · Publicerad 28 juni

Vill du jobba med trådlös kommunikation inom militära ledningsplattformar? Vill du ha ett jobb med omväxlande arbetsuppgifter och en arbetsgivare som erbjuder möjlighet till fysisk träning på arbetstid? Är du intresserad av teknik, god arbetsmiljö och personliga utvecklingsmöjligheter? Då ska du söka denna befattning!

Ledningssystemavdelningen på FMTS utbildar civil och militär teknisk personal inom drift och underhåll. Avdelningen består av ca 30 medarbetare. Här finns djup teknisk kunskap inom områden såsom informationssystem, samband och radarsystem, strömförsörjning och elsäkerhet.

Alla autonoma enheter inom Försvarsmaktens stridskrafter behöver någon form av trådlös kommunikation. Radiokommunikationen kan bestå av enkel handburen radio till avancerade taktiska datalänkar, integrerade i kompletta stridsledningssystem såväl rörliga som fasta. Området är spännande och i stor förändring och utveckas mot högre bandbredd, IP-tjänster, störtålighet och för samverkan med andra länder.

Jobbet som kursledare inom radiokommunikation är omväxlande och teknikområdet är inne i ett teknikskifte från gammal teknik till ny. Detta innebär en hel del egen kompetensutveckling och omvärldsbevakning. Kursdeltagarna är till största delen teknisk personal som under- och drifthåller ledningsplattformarna. Utbildning som lärarna genomför sker i kursform där kurstiden varierar från timmar upp till tre veckor.

Arbetsuppgifter
Planera och genomföra teknisk utbildning för system inom radio/trådlös kommunikation, men också grundläggande kurser som berör t.ex. radioteknik, vågutbredning, antennteknik Arbetet innebär dessutom att bidra till avdelningens övriga uppgifter och utveckling.

Kvalifikationer:
  • Eftergymnasial utbildning inom elektro eller utbildning/kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Erfarenhet av trådlös kommunikation och/eller radioteknik.
Meriterande:
  • Pedagogisk erfarenhet.
  • Genomförd värnplikt/GMU.
  • Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten kopplat till ledningssystem.
  • Praktisk erfarenhet av felsökning, reparation av elektronisk utrustning.
  • B Körkort.
Personliga egenskaper
Som person är du initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du trivs med att se andra människor utvecklas och har ett intresse av att ta till dig nya kunskaper och ständigt drivas av ständiga förbättringar. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Arbetet bedrivs i huvudsak på FMTS i Halmstad. Resor förekommer i tjänsten.
Vi kommer under rekryteringsprocessen att bedöma din pedagogiska förmåga genom att låta dig genomföra en provlektion inom ämnet.

Upplysningar kring befattningen lämnas av:
Henrik Hildesson, tfn 0723-511 209.

Fackliga representanter
HSOF: Marie Meigård,
OFR-S: Roland Kramer,
SACO: Nermina Dzanic,
SEKO: Jörgen Stehn.
Samtliga nås via växelnr 035-2662000

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-17. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga