Försvarsmakten · Publicerad 18 jan

Du kommer att ingå i ett företagshälsovårdsteam bestående av fysioterapeut/ergonom, psykolog, sjuksköterskor, läkare, arbetsmiljöingenjör och medicinsk sekreterare. Samtliga teammedlemmar har erfarenhet från olika verksamheter inom hälso- och sjukvården och är i ett flertal fall även multikompetenta. I teamet är samverkan en av ledstjärnorna, vilket ger en intellektuellt stimulerande miljö utifrån de olika professionernas kompetenser. Då hälsa, välbefinnande och fysisk status prioriteras i Försvarsmakten kommer du, under arbetstid, ha möjlighet att träna.

Försvarshälsan Halmstad:
Arbetsplatsen är en intern företagshälsovård inom Halmstad garnison. Garnisonen har ca 1200 anställda och 500 värnpliktiga och kadetter. Försvarshälsan bedriver företagshälsovård och hälso-och sjukvård anpassad för Försvarsmaktens samtliga frivillighets- och anställningsformer.

Arbetsuppgifter:
Som fysioterapeut på Försvarshälsan har du varierande arbetsuppgifter. På mottagningen utförs arbete i promotivt och preventivt syfte samt rehabilitering av idrotts- och belastningsskador framför allt för rekryter och kadetter. För anställda görs medicinska bedömningar och ges stöd i rehabilitering.

Fysioterapeuten bör ha kunskap inom
  • Undersökning och behandling av belastningsbesvär, funktionshinder, spännings- och smärttillstånd
  • Kartläggning av arbetsplatser på individ- och gruppnivå, analys av riskfaktorer och samband, belastningsergonomiska bedömningar av arbetsplatsen och att ge förslag på ergonomiska förbättringar samt val av arbetsmetoder och arbetsteknik
  • Funktionsbedömning, konditionstest, fysisk träning, stresshantering
  • Kroppsmedvetandeträning, avspänning och avslappning
  • Rehabiliteringsarbete i samråd med övrig personal
  • Utbildning och rådgivningsinsatser
Kvalifikationer:
Vi vänder oss till Dig som är Fysioterapeut med väl utvecklad förmåga till såväl självständigt arbete som arbete i team med övriga professioner. Ergonomiutbildning och vidare utbildning i OMT eller motsvarande kompetens inom diagnostik och behandling är nödvändig. Vidare är erfarenhet inom företagshälsovård och idrottsmedicin önskvärd. Du har minst fem års klinisk yrkeserfarenhet och B-Körkort. För anställningen krävs svenskt medborgarskap samt en godkänd registerkontroll. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tillträdesdatum:
Tillträde snarast. Individuell lönesättning tillämpas, löneanspråk anges i ansökan.

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av:
Sjuksköterska, 035-2663976
Verksamhetschef Marianne Hagslätt, 070-6634129
Medicinskt ansvarig läkare Hanne Laigård Nawrin, 035-2663976

Fackliga företrädare:
Saco, Karin Ekbom
SEKO, Marianne Bandheim
OFR/S, Senadin Sela
OFR/O, Roger Nilsson
Samtliga nås via växeln på 035-266 20 00

Välkommen att registrera Din ansökan, innehållande CV samt övriga handlingar Du önskar åberopa senast den 2019-02-03 på adress: www.forsvarsmakten.se

Försvarshälsan bedriver företagshälsovård och är aktiva i Försvarsmaktens hälsofrämjande arbete. Vi bedriver också arbetsrelaterad hälso- och sjukvård för rekryter och anställda, upprätthåller sjukvårdsberedskap vid militära övningar samt är en integrerad del i förbandets samlade insatser.
Försvarshälsan är Försvarsmaktens interna företagshälsovård och finns på samtliga garnisonsorter i landet.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga